Κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Αναγέννησης, διάσημοι καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες χρησιμοποίησαν μια εξίσωση γνωστή ως «χρυσή αναλογία» για να χαρτογραφήσουν τα αριστουργήματά τους. Χιλιάδες χρόνια αργότερα, οι επιστήμονες υιοθέτησαν αυτόν τον μαθηματικό τύπο για να εξηγήσουν γιατί μερικοί άνθρωποι θεωρούνται όμορφοι … και άλλοι όχι

Ο Δρ Kendra Schmid, επίκουρος καθηγητής βιοστατιστικής, χρησιμοποιεί τη χρυσή αναλογία και 29 άλλες μετρήσεις για να μελετήσει την έκκληση του προσώπου. Αυτές οι μετρήσεις υπολογίζονται για να προσδιοριστεί η ομορφιά ενός ατόμου σε κλίμακα από 1 έως 10. Τι μετράει;


Α. Πρώτον, ο Δρ Schmid μετρά το μήκος και το πλάτος του προσώπου. Στη συνέχεια, διαιρεί το μήκος με το πλάτος. Το ιδανικό αποτέλεσμα – όπως ορίζεται από τη χρυσή αναλογία – είναι περίπου 1,6, που σημαίνει ότι το πρόσωπο ενός όμορφου ατόμου είναι περίπου 1 1/2 φορές μεγαλύτερο από το πλάτος.

 

 

 


Β. Στη συνέχεια, ο Δρ Schmid μετρά τρία τμήματα του προσώπου – από τη γραμμή των μαλλιών στο μέτωπο έως ένα σημείο μεταξύ των ματιών, από μεταξύ των ματιών έως το κάτω μέρος της μύτης και από το κάτω μέρος της μύτης έως το κάτω μέρος του πηγουνιού. Εάν οι αριθμοί είναι ίσοι, ένα άτομο θεωρείται πιο όμορφο.

Διαβάστε επίσης  Μια "άλλη" Τσικνοπέμπτη στο Kapenekis Fish Market!

 

 

 


Γ. Τέλος, οι στατιστικολόγοι μετρούν άλλα χαρακτηριστικά του προσώπου για τον προσδιορισμό της συμμετρίας και της αναλογίας. Σε ένα τέλειο πρόσωπο, ο Δρ Schmid λέει ότι το μήκος ενός αυτιού είναι ίσο με το μήκος της μύτης και το πλάτος ενός ματιού είναι ίσο με την απόσταση μεταξύ των ματιών.

 

Οι περισσότεροι σκοράρουν μεταξύ 4 και 6 και ο Δρ Schmid λέει ότι κανείς δεν ήταν ποτέ τέλειος 10.

Πηγή:oprah.com