Διαφορετικό θα είναι φέτος και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, το οποίο αποτελεί μεν το πρώτο μετά τη χαλάρωση των μέτρων για τις μετακινήσεις, αλλά θα είναι προσαρμοσμένο στις νέες απαιτήσεις της εποχής του κορωνοϊού.

Η γιορτή του Αγίου Πνεύματος φέτος «πέφτει» τη Δευτέρα 8 Ιουνίου και αποτελεί ημέρα επίσημης αργίας για τον δημόσιο τομέα. Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις αυτό- όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα δεδομένα- θα είναι το πρώτο τριήμερο στο οποίο θα μπορούν να ταξιδέψουν ελεύθερα οι πολίτες εντός της χώρας.

Από τις 18 Μαΐου απελευθερώνονται οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη. Παράλληλα, πρόθεση της κυβέρνησης είναι από τις 25 Μαΐου να ξεκινήσουν οι ελεύθερες μετακινήσεις προς τα υπόλοιπα νησιά. Οι σχετικές αποφάσεις θα οριστικοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε χθες ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι όλα να εξελιχθούν ομαλά.

Σε ό,τι αφορά στα καταλύματα- για όσους αποφασίσουν να ταξιδέψουν με αφορμή το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος- από την 1η Ιουνίου θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης  Του Λωλοστεφανή - by GAS Motosport Culture

Στο μεταξύ, από αυτό το σαββατοκύριακο αναμένεται πως θα ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση κατέληξε σε αυτή την απόφαση την Τετάρτη, έπειτα από πρόταση των ειδικών, προκειμένου να ανοίξουν οι χώροι στους οποίους μπορούν να βρεθούν συντεταγμένα και προστατευμένα οι πολίτες.

Πηγή: www.lifo.gr