Η κυβέρνηση άρει σιγά σιγά όλα τα μέτρα που έφερε ο κορονοϊός στην Ελλάδα και από τη Δευτέρα 18 Μαΐου θα ανοίξουν και όλα τα κλειστά γήπεδα της χώρας, σύμφωνα με όσα είπε στην ΕΡΤ, ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι θα αρχίσουν να επιτρέπονται οι προπονήσεις στα κλειστά γήπεδα ακόμη και με μπάλα, αλλά όχι ομαδικά, καθώς σε πρώτη φάση θα είναι στη διάθεση των αθλητών μόνο για ατομική άθληση.

Οι δηλώσεις του Αυγενάκη

«Από Δευτέρα 18/05 θα μπορούν αθλητές και αθλήτριες από 13 ετών και πάνω όλων των ερασιτεχνικών σωματείων και όλων των αθλημάτων να προπονούνται σε ανοιχτές και κλειστές εγκαταστάσεις. Μιλάμε για ατομικές και όχι ομαδικές προπονήσεις. Οι ειδικοί επιστήμονες είπαν ότι μπορεί να γίνει χρήση μπάλας. Επίσης θα λειτουργήσουν ξανά τα κολυμβητήρια ανοιχτά και κλειστά, ενώ θα υπάρξει ποσοτικός περιορισμός σε αριθμό αθλητών. Σε μεγάλους ανοιχτούς αθλητικούς χώρους θα έχουμε όριο ως 80 άτομα, σε ανοιχτούς και κλειστούς μικρούς αθλητικούς χώρους (γηπεδάκια μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ) ένα άτομο ανά 30 τετραγωνικά μέτρα περίπου, ενώ θα έχουμε ποσοτικούς περιορισμούς και στις πισίνες (50άρες, 33άρες, 25άρες). Τέλος θα υπάρξει πρόβλεψη για να μπορούν να εισέλθουν στα γήπεδα οι αθλητές για τις σχολές ΣΕΦΑ πρώην ΤΕΦΑΑ, τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές και την πυροσβεστική»

Διαβάστε επίσης  EditoReal Issue 787: Ο Αλέξης επέστρεψε...

Για την επανεκκίνηση του αθλητισμού και το ποδόσφαιρο: «Σε ό,τι αφορά το ποδόσφαιρο εξετάζεται πρωτόκολλο για ομαδική προπόνηση. Το πρωτόκολλο αυτό ήρθε από την επιτροπή της Super League 1 και τους γιατρούς των 14 ομάδων και εξετάζεται από τους επιστήμονες της επιτροπής της ΓΓΑ σε συνεργασία με τα στελέχη ΕΟΔΥ, ώστε έτσι να υπάρχει μία επίσημη απάντηση για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σιγά σιγά στο επόμενο στάδιο, δηλαδή, τις ομαδικές προπονήσεις, των ομάδων της Super League 1. Πάντα μιλάμε σε ανοικτούς χώρους. Μέχρι σήμερα ήταν μεν προπόνηση 6-8 ατόμων, αλλά ουσιαστικά ήταν ατομική. Εξετάζεται το επόμενο βήμα, ώστε να κάνει η αρμόδια αρχή έναν προγραμματισμό. Βέβαια, εκείνοι αποφασίζουν σύμφωνα με τη διάταξη που έχουμε περάσει από τη Βουλή. Όποια απόφαση κι αν παρθεί θα είναι σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ και την αρμόδια επιτροπή της ΓΓΑ. Σε ότι αφορά τα άλλα αθλήματα, μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ είμαστε σταντ-μπάι».

Για την εκλογική διαδικασία στις ομοσπονδίες: «Έγινε μία ενημέρωση του Πρωθυπουργού για όλα τα ζητήματα του αθλητισμού στην οποία αναφέρθηκε και αυτό το θέμα. Αναλύθηκαν τα επιχειρήματα και όλα τα δεδομένα που υπάρχουν και καταλήξαμε σε αυτή την απόφαση. Οι εκλογές των 48 Ομοσπονδιών θα γίνουν τον Φθινόπωρο. Η διάταξη θα κατατεθεί ταχύτατα και θα ισχύσουν οι θητείες και τα όρια ηλικίας που έχουμε ψηφίσει ήδη και τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν. Όλα θα αναφέρονται στη διάταξη που θα φέρουμε σύντομα. Σε ότι αφορά τις εκλογές της ΕΠΟ, το πόρισμα αναμενόταν να έρθει από μέρα σε μέρα, αλλά λόγω του κορωνοϊού όλα πήγαν πιο πίσω. Η επίσημη ενημέρωση που έχουμε είναι ότι αυτός ο οδικός χάρτης θα είναι έτοιμος στα μέσα Ιουνίου. Αναμένουμε από τη μία τις προτάσεις της UEFA, ενώ από την άλλη η διάταξη προβλέπει εκλογές τον Φθινόπωρο».

Διαβάστε επίσης  Issue 787

Πηγή: https://www.newsit.gr