Τα παιδιά με εξοπλισμό παραλίας ανάμεσα στα χιόνια, στον δρόμο για Σκίνακα, αναζητούν την παραλία κατά τη χθεσινή καυτή ημέρα του Μαΐου!

Οι αντιθέσεις τις οποίες μπορεί κάποιος να βιώσει στην Κρήτη έχουν αποτυπωθεί με τον πλέον «εύγλωττο» τρόπο από τον φωτογραφικό φακό.

Viral στα social media έχει γίνει η φωτογραφία του επαγγελματία πληροφορικού και δημιουργού της ιστοσελίδας cretanbeaches.com Αλέξανδρου Ρονιώτη με τα δυο ανήλικα παιδιά του που φόρεσαν τα μαγιό τους ανάμεσα σε τόνους από χιόνι.

Όπως δήλωσε στο newsit.gr η φωτογραφία τραβήχτηκε σε ένα από τα πιο ενδιαφέρονται μέρη του νησιού, τα οποία εξακολουθούν παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στο νησί να έχουν χιόνι.

Σκοπός του φωτογράφου είναι να καταδειχθεί το γεγονός ότι, ζώντας στην Κρήτη, μέσα σε μια μέρα είναι δυνατόν να βρεθείς από τη θάλασσα στα χιόνια και αντίστροφα μέσα σε λίγη ώρα!

«Είναι ένα χαρακτηριστικό σημείο αυτό του Ψηλορείτη, έχει σχεδόν πάντα χιόνι γιατί είναι βορινό και δεν το καίει ο ήλιος. Όταν χιονίζει μαζεύει πάνω από 10 μέτρα χιόνι, ενώ επιστρατεύονται τα ειδικά μηχανήματα προκειμένου να ανοίξουν το δρόμο και να δημιουργήσουν δεξιά και αριστερά αυτό το κάτασπρο σκηνικό που μένει για αρκετούς μήνες. Πριν ένα μήνα ήταν ακόμα πιο ψηλά τα χιόνια. Η περιοχή λέγεται Σκίνακας και είναι δίπλα στο αστεροσκοπείο», είπε.

Διαβάστε επίσης  New entry Tried & Tested: Strapatsada at The Jar cafe

Δείτε και ένα παλιότερο βίντεο από το συγκεκριμένο σημείο: