Διακριτική κάλυψη, χρώμα υγείας και ζουμερά χείλη είναι οι βασικές αρχές του ιδανικού no makeup makeup look.
Καθώς πλησιάζουμε τους πιο ζεστούς μήνες του χρόνου, οι περισσότερες γυναίκες θέλουν να δείχνουν “φυσικά” όμορφες, έχοντας τονίσει στρατηγικά ορισμένα key χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Η διακριτική κάλυψη, το χρώμα υγείας και τα ζουμερά, καλά ενυδατωμένα χείλη είναι οι βασικές αρχές του ιδανικού no makeup makeup look. Ιδού τα 5 βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε για το απόλυτο φυσικό μακιγιάζ χωρίς μεικ απ:

Ελαφριά κάλυψη
Πρώτο βήμα είναι η ελαφριά κάλυψη τυχόν ατελειών, καθώς και η επίτευξη ενός ομοιόμορφου τόνου στην επιδερμίδα. Για αυτόν τον σκοπό εμπιστευτείτε μια κρέμα BΒ ή μια ενυδατική με χρώμα. Εναλλακτικά, μπορείτε να δώσετε “προαγωγή” στο αγαπημένο σας concealer και να αντικαταστήσετε με αυτό το foundation για να καλύψετε τους μαύρους κύκλους, αλλά και τυχόν ατέλειες, όπως σπυράκια και ερυθρότητα στα πλαϊνά της μύτης.

Χρώμα υγείας
Το κλασικό ροζ ρουζ, είναι αυτό που χαρίζει ένα χρώμα υγείας στα μάγουλα και κάνει το πρόσωπο να δείχνει πιο ξεκούραστο και νεανικό. Για τις ξηρές επιδερμίδες ιδανική επιλογή θεωρούνται οι κρεμώδεις ή ακόμα και οι υγρές φόρμουλες, που δείχνουν πάντα ομοιόμορφες. Για τις λιπαρές προτιμότερες θεωρούνται οι πουδρένιες υφές, που χαρίζουν φυσικότητα χωρίς να εντείνουν τη λιπαρότητα.

Διαβάστε επίσης  Χαΐνηδες live @ Bras de frères (14/4)

Για ένα πιο dewy αποτέλεσμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα highlighter σε μορφή στικ, το οποίο θα κάνει την επιδερμίδα να δείχνει έντονα ενυδατωμένη και όχι υπερβολικά μακιγιαρισμένη. Εφαρμόστε το στο τόξο των φρυδιών, τα ζυγωματικά, το κόκκαλο της μύτης, την καρδιά των χειλιών, αλλά και την εσωτερική γωνία των ματιών για ένα “φυσικά” λαμπερό αποτέλεσμα.

Τονισμένα φρύδια
Τα ελαφριά τονισμένα φρύδια μπορούν να μεταμορφώσουν το πρόσωπο, πλαισιώνοντας όμορφα τα μάτια και δίνοντας έμφαση στο βλέμμα. Χρησιμοποιήστε ένα μολύβι φρυδιών για να γεμίσετε τυχόν κενά και να ειδικό διάφανο τζελ για να τα σταθεροποιήσετε.

Διακριτική έμφαση στα μάτια
Τα full glam eye looks δεν έχουν θέση σε ένα no makeup makeup. Εφαρμόστε λίγο μαύρο ή καφέ μάσκαρα στις πάνω βλεφαρίδες για να κάνετε το βλέμμα σας να δείχνει πιο φωτεινό και ξεκούραστο. Εάν επιθυμείτε ένα ελαφρώς πιο έντονο eye look, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο καφέ μολύβι στην εσωτερική πάνω γραμμή των ματιών για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση πιο πλούσιων βλεφαρίδων.

Διαβάστε επίσης  EditoReal Issue 790: Ας κρατήσουμε το θετικό!

Ζουμερά χείλη
Το natural look ολοκληρώνεται με ένα lip balm με διακριτικό χρώμα, ένα clear gloss ή ένα tint σε απόχρωση κοντινή με τον τόνο της επιδερμίδας των χελιών, τα οποία θα τονίσουν ελαφρά τα χείλη, χωρίς το τελικό αποτέλεσμα να δείχνει όμως επιτηδευμένο.

Bonus tip
O πιο εύκολος τρόπος να πετύχετε ένα φυσικό μακιγιάζ χωρίς μεικ απ, το οποίο θα δείχνει όμορφο και θα σας γεμίζει αυτοπεποίθηση είναι να έχετε υγιή και λεία επιδερμίδα. Καίρια θεωρείται λοιπόν η υιοθέτηση μιας πρωινής και βραδινής skincare ρουτίνας, η οποία θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της επιδερμίδας σας. Πολύ σημαντική θεωρείται η ενσωμάτωση ενός αντηλιακού σε αυτή για την προστασία της επιδερμίδας από την υπεριώδη ακτινοβολία και την επακόλουθη διατήρηση της νεανικότητάς της.
Εξίσου σημαντική θεωρείται και η περιποίηση των χειλιών. Ένα lip scrub θα βοηθήσει με την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιφάνειά τους, ενώ μια lip sleeping mask το βράδυ θα φροντίσει για τη βαθιά ενυδάτωσή τους.

Διαβάστε επίσης  Μουσική Ταβέρνα Έγχορδο: 5 Χρόνια Birthday & Closing Season party (12/4)

Πηγή: harperbazaar.gr