«Ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης και προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού», τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Μεγάλες καθυστερήσεις κι επικοινωνιακά τερτίπια στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή.

«Αυτό που είχατε κάνει εσείς ήταν ένας απλός διαγωνισμός εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Πιο απλά είχατε κάνει μια προεπιλογή των τεχνικών εταιρειών που μπορούν να συμμετέχουν όταν κι εφόσον δημοπρατηθεί το έργο» δήλωσε ο υπουργός χαρακτηρίζοντας μάλιστα την συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ στο έργο ως «μια μολυβιά στο χάρτη».

Ο υπουργός τόνισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως δεν υπήρχε καμία μελετητική ωριμότητα, ούτε καν έγκριση της χάραξης. «Εσείς κάνατε ένα επικοινωνιακό τερτίπι. Δέκα μήνες πριν φύγετε είπατε πως κάνατε έναν διαγωνισμό προεπιλογής, έναν διαγωνισμό εκδήλωσης ενδιαφέροντος» τόνισε.

Μάλιστα, ανακοίνωσε πως μόλις χθες παρέλαβε την έκθεση της αρχαιολογικής τεκμηρίωσης. «Εδώ και 4,5 χρόνια ούτε αυτό δεν είχατε κάνει» δήλωσε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι χωρίς τη συγκεκριμένη έκθεση δεν μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία περιβαλλοντικών επιπτώσεων από το υπουργείο Περιβάλλοντος. «Αυτή ήταν η απίστευτη ετοιμότητα που υπήρχε επί 4,5 χρόνια» συμπλήρωσε με νόημα.

Διαβάστε επίσης  Συναισθηματικές αγορές: Τι είναι και πώς μπορείς να τις μειώσεις

«Καλό θα είναι να πούμε επιτέλους στους Κρήτες ότι αυτή την στιγμή βρισκόμαστε στο πρώτο στάδιο των μελετών και αυτό γιατί οι μελέτες ξεκίνησαν να υλοποιούνται πριν από 8 μήνες όταν η ΝΔ ήρθε στην κυβέρνηση» συμπλήρωσε και διαβεβαίωσε ότι «ο ΒΟΑΚ είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης και προσωπική δέσμευση του Πρωθυπουργού».

Διόδια
Επίσης, καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ «στρέβλωση της πραγματικότητας» καθώς προέβλεπε Συμβάσεις Παραχώρησης υποστηρίζοντας μάλιστα πως δεν θα υπάρξουν διόδια. «Δεν νοείται σύμβαση Παραχώρησης στην Ελλάδα χωρίς διόδια – για να ξέρουμε τι λέμε – εσείς που μας κατηγορείται ότι θα βάλουμε διόδια. Η Σύμβαση Παραχώρησης που εσείς είχατε εγκρίνει υπονοούσε με βεβαιότητα ότι θα υπήρχαν διόδια και μάλιστα το κόστος του έργου θα προσέγγιζε τα 1,3 δισ. ευρώ» αποσαφήνισε ο Υπουργός Υποδομών.

«Ψεύδεστε για τα διόδια, γιατί είπατε στο Κοινοβούλιο πως δεν θα επιβάλλετε διόδια ενώ είχατε εγκρίνει Σύμβαση Παραχώρησης στον σχεδιασμό. Κι όταν σας πιάσαμε και σας το εξηγήσαμε αυτό σκαρφιστήκατε πως δεν εννοούσατε πως θα έχουν διόδια οι Κρητικοί αλλά οι τουρίστες» δήλωσε ο υπουργός υποστηρίζοντας πως η προηγούμενη κυβέρνηση δεν γνώριζε ούτε καν τις Κοινοτικές διαδικασίες.

Διαβάστε επίσης  Σασμός: Αλλαγές στην προβολή επεισοδίων

Εγνατία Οδός
Σε ό,τι αφορά την Εγνατία Οδό, ο κ. Καραμανλής κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να σεβαστεί τον ρόλο της Δικαιοσύνης και να μην σπεύδει να προκαταλαμβάνει τις δικαστικές αποφάσεις μιας και δεν έχει τελεσιδικήσει η υπόθεση. «Αυτή την στιγμή η Δικαιοσύνη εξετάζει όλα τα δεδομένα» δήλωσε καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος όπως έκανε στην περίπτωση του πρώην διοικητή της ΣΤΑΣΥ, κ. Παπαθανάση όπου μιλούσε για «σκάνδαλο 30 εκ. ευρώ και όταν ο κ. Παπαθανάσης αθωώθηκε ομόφωνα από το δικαστήριο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζήτησε ούτε μια συγνώμη».

Πηγή: https://www.insider.gr/