«Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα σημειώθηκε αύξηση στις πωλήσεις 85% και αντίστοιχα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος».

Κατακόρυφη αύξηση καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στις πωλήσεις ποδηλάτων, με τους επαγγελματίες του κλάδου να κάνουν λόγο για στροφή των καταναλωτών προς τα ποδήλατα προκειμένου να αποφύγουν τον συνωστισμό στα μέσα μεταφοράς.

«Σε διάστημα μιας ημέρας, κατάστημα πάνω από 1000 τμ χρειάστηκε να το γεμίσουμε πέντε φορές και άδειασε» σημειώνει μιλώντας στο ΑΠΕ -ΜΠΕ η Μαρία Μαγειρέλη- Μόλχο, εκπρόσωπος εταιρείας εισαγωγής και εμπορίας ποδηλάτων στη Θεσσαλονίκη.

«Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα σημειώθηκε αύξηση στις πωλήσεις 85% και αντίστοιχα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, στη χονδρική 40% και στη λιανική πώληση, από τις 4 Μαΐου οπότε και ανοίξαμε, 35%. Ο κόσμος είναι δυσαρεστημένος, διαμαρτύρεται καθώς υπάρχει θέμα και με τις μεταφορικές εταιρείες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε όλα τα σημεία πωλήσεων της χώρας»,πρόσθεσε.

Ανάλογη εικόνα μετέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, και ο Χρήστος Ρουμελιώτης, ιδιοκτήτης καταστήματος επισκευής και πώλησης ποδηλάτων, επισημαίνοντας πως από την πρώτη ημέρα που άνοιξε «έμεινε χωρίς ποδήλατα».

Διαβάστε επίσης  Μουσική Ταβέρνα Έγχορδο: 5 Χρόνια Birthday & Closing Season party (14/4)

«Η πρώτη παράδοση έγινε χθες και οι πωλήσεις έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, σχεδόν είναι τριπλάσια η ζήτηση από τις προηγούμενες χρονιές. Δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε πλέον ούτε στο σέρβις, ακόμα και στις απλές αλλαγές σαμπρέλας. Όλα γίνονται με ραντεβού, χρειάζεται να περιμένει ο κόσμος ακόμα και δύο με τρεις εβδομάδες για να φτιάξει το παλιό του ποδήλατο», υπογράμμισε.

Αναμονή και για το σέρβις

Αυξημένη είναι σύμφωνα με την κ. Μαγειρέλη- Μόλχο και η ζήτηση της υπηρεσίας για σέρβις ποδηλάτων.

«Πολλοί θέλουν να αποκαταστήσουν τα παλιά τους ποδήλατα για οικονομικούς λόγους και δημιουργείται πρόβλημα και στο σέρβις των ποδηλάτων, υπάρχουν διαμαρτυρίες. Υπάρχουν ελλείψεις σε συγκεκριμένο μέγεθος λάστιχου-σαμπρέλας, το οποίο δεν μπορούμε να βρούμε πουθενά!» σημειώνει.

Πηγή: https://www.insider.gr