Τα πρώτα πέντε παιχνίδια έγιναν στην Μπουντεσλίγκα και μένει να δούμε αν όλα θα πάνε καλά και η Γερμανία αποτελέσει το παράδειγμα.

Ουσιαστικά από χθές το μεσημέρι, ο ποδοσφαιρικός κόσμος κάνει προσπάθεια να επανέλθει στην κανονικότητα. Τα πρώτα πέντε παιχνίδια έγιναν στην Μπουντεσλίγκα και μένει να δούμε αν όλα θα πάνε καλά και η Γερμανία αποτελέσει το παράδειγμα για όσα θα δούμε στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο τους επόμενους μήνες.

Με –αυστηρά- 230 άτομα μέσα σε κάθε γήπεδο διεξήχθησαν τα πρώτα ματς και η καθημερινότητα που μας έχει επιβάλλει η πανδημία, ήταν εμφανής, παρότι το πρωτόκολλο δεν τηρήθηκε παντού κατά γράμμα.

Για παράδειγμα, στο Ντόρτμουντ-Σάλκε, οι φροντιστές καθάριζαν με σπρέι τις μπάλες χωρίς να φοράνε γάντια, ενώ σε άλλα γήπεδα οι υπεύθυνοι είχαν προστασία και στα χέρια. Σε αρκετά γήπεδα οι αναπληρωματικοί έκατσαν στις κερκίδες, για να είναι κοντά, αλλά όχι μέσα στους πάγκους.

Όσον αφορά τους πανηγυρισμούς στα γκολ, στην πλειονότητα των περιπτώσεων κάθε παίκτης γιόρταζε μόνος του, όμως υπήρχαν και εξαιρέσεις, με τους ποδοσφαιριστές της Χέρτα να αγκαλιάζονται.

Διαβάστε επίσης  To Katharo: 14 χρόνια δίπλα σας!

Για τα δεδομένα της εποχής, το θέαμα δεν ήταν τόσο κακό. Βέβαια θύμιζε αρχή αγωνιστικής περιόδου, όμως αρκετές ομάδες κράτησαν ρυθμό ως το τέλος των αναμετρήσεων. Η Λειψία υποδέχθηκε τη Φράιμπουργκ, βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ, όμως στο δεύτερο μέρος έπαιξε μονότερμα την αντίπαλό της. Ισοφάρισε στο 77’ και στις καθυστερήσεις γλίτωσε την ήττα, καθώς το γκολ των φιλοξενούμενων ακυρώθηκε μέσω VAR, το οποίο λειτουργεί κανονικά στη Γερμανία.

Το μεγάλο ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ, μόνο ντέρμπι δεν ήταν. Η Ντόρτμουντ συνέτριψε με 4-0 τη Σάλκε και μάλιστα εκεί σημειώθηκε και το πρώτο γκολ μετά την καραντίνα. Σκόρερ –ποιος άλλος- ο 19χρονος Νορβηγός Χάαλαντ, το πιο «καυτό» όνομα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Στη βαθμολογία, η Μπάγερν έχει 55 βαθμούς και παίζει την Κυριακή με την Ουνιόν στο Βερολίνο, η Ντόρτμουντ ακολουθεί με 54 και η Λειψία έχει 51.

Πηγή: https://www.athensvoice.gr/