Στην περικοπή 250 θέσεων εργασίας στα γραφεία της σε όλη την Ευρώπη προχωρά η Ryanair ενώ προγραμματίζει και την απομάκρυνση αλλά και τη μείωση μισθών για 3000 πιλότους και μέλη του πληρώματος καμπίνας, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των απωλειών στα έσοδα των αεροπορικών που έχει επιφέρει.

Ειδικότερα, το προσωπικό που επηρεάζεται από την απόφαση αυτή προέρχεται από το Δουβλίνο, το Στάντστεντ, τη Μαδρίτη και το Βρότσλαβ, ενώ οι περικοπές περιλαμβάνουν λήξη συμβάσεων δοκιμαστικής περιόδου, λήξη συναφθέντων συμβολαίων αλλά και απολύσεων.

Η απόφαση αυτή θα εφαρμοστεί από την 1η Ιουνίου ενώ δεν αποκλείονται και επιπλέον ανακοινώσεις για απολύσεις και μειώσεις μισθών πριν από τα τέλη του Μαΐου «υπό το πλαίσιο των νέων και υφιστάμενων περιορισμών». Να θυμίσουμε ότι η low cost αεροπορική εταιρεία τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο εκτέλεσε μόνο το 1% του πτητικού προγράμματος ενώ σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε τον Ιούλιο θα επαναφέρει το 40% των πτήσεων της, πραγματοποιώντας 1.000 πτήσεις ημερησίως.

Διαβάστε επίσης  Εγκαίνια iReady Service & Accessories: Special Guest Andreasondecks (05/4)

Η Ryanair αναμένεται να μεταφέρει λιγότερους από 100 εκατ. επιβάτες το τρέχον έτος, αριθμός κατά 35% μικρότερος από τον ετήσιο στόχο της που είχε οριστεί στα 155 εκατ. επιβάτες.

«Αυτή είναι μια πολύ οδυνηρή στιγμή για τη Ryanair, τα πληρώματά μας και τους ανθρώπους μας που υποστηρίζουν τα γραφεία μας στο Δουβλίνο, το Στάντστεντ, τη Μαδρίτη και το Βρότσλαβ. Παρότι αναμένουμε να ανοίξουν ξανά τα γραφεία μας από την 1η Ιουνίου, δεν θα χρειαζόμαστε τον ίδιο αριθμό εργαζομένων

Οι απολύσεις έχουν κοινοποιηθεί στο προσωπικό που αφορούν οι οποίες δεν θα επιστρέψουν στα γραφεία τους την 1η Ιουνίου. Συνεχίζουμε να συναντάμε τα συνδικάτα των πιλότων και των πληρωμάτων καμπίνας σε όλη την Ευρώπη για να ολοκληρώσουμε το πλάνο για 3.000 περικοπές θέσεων εργασίας και 20% μειώσεις μισθών.

«Η Ryanair βρίσκεται σε έναν πόλεμο τιμών σε όλη την Ευρώπη, καθώς οι εθνικές αεροπορικές εταιρίες έχουν λάβει μία ”παράνομη” κρατική βοήθεια ύψους 30 δις ευρώ και ως εκ τούτου θα είναι σε θέση να πωλούν εισιτήρια κάτω του κόστους για αρκετά χρόνια», ανέφερε σχετικά ο υπεύθυνος προσωπικού της Ryanair, Darrell Hughes.

Διαβάστε επίσης  Street Food Festival Crete: Συμμετοχές από παντού!

Πηγή: https://www.insider.gr/