Το μέλλον της πανδημίας σκιαγραφούν Αμερικανοί ερευνητές παραθέτοντας τρία πιθανά σενάρια

Δεδομένο για τους ερευνητές είναι ένα στην εξέλιξη του κορωνοϊόυ: η πανδημία δεν θα τελειώσει αν δεν αποκτήσει αντισώματα η πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού. Τρία είναι τα πιθανά σενάρια για το μέλλον της πανδημίας και κανένα δεν περιλαμβάνει το ενδεχόμενο ο κορωνοϊός να εξαφανιστεί. Καθώς ο κόσμος, όμως αρχίζει δειλά δειλά να επιστρέφει με κάποια κανονικότητα, Αμερικανοί ερευνητές δημοσίευσαν τις εκτιμήσεις τους για το τι επιφυλάσσει το μέλλον. Προβλέπουν ότι η πανδημία θα διαρκέσει 18 έως 24 μήνες και περιγράφουν τρία σενάρια:

Πρώτο σενάριο

Σε αυτό το σενάριο, το τρέχον κύμα – το δεύτερο και το υψηλότερο κύμα στον παρακάτω πίνακα – θα υποχωρήσει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν επιπλέον κύματα παρόμοιου μεγέθους για ένα έως δύο χρόνια. Η σοβαρότητα ποικίλλει ανάλογα με την περιοχή και τη χώρα. Διαφορετικές πόλεις και χώρες μπορούν να εφαρμόσουν εκ νέου περιορισμούς και έκτακτα μέτρα.

Διαβάστε επίσης  Εγκαίνια iReady Service & Accessories: Special Guest Andreasondecks (05/4)

Δεύτερο σενάριο

Και σε αυτό το σενάριο, το τρέχον κύμα θα υποχωρήσει το καλοκαίρι, όπως ακριβώς και στο πρώτο σενάριο. Αλλά τότε ο κόσμος θα έρθει αντιμέτωπος με ένα πολύ πιο σοβαρό κύμα πανδημίας αυτό το φθινόπωρο. Αυτό συνέβη και στην στην πανδημία του 1918-19, καθώς και σε λιγότερο καταστροφικές πανδημίες γρίπης το 1957-58 και το 2009-10.

Τρίτο σενάριο

Το τρίτο είναι και το πιο αισιόδοξο σενάριο. Το πιο ενθαρρυντικό σενάριο των ερευνητών υποστηρίζει ότι το τρέχον κύμα είναι μακράν το χειρότερο. Ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι ο ιός εξαφανίζεται. Αντίθετα, η πανδημία θα υπάρχει για ακόμη μερικά χρόνια αλλά η ζωή συνεχίζεται.

Σημειώνεται δε ότι σε κανένα από αυτά τα σενάρια δεν περιλαμβάνεται το ενδεχόμενο να εξαφανιστεί ο κορωνοϊός, μόλις υποχωρήσει αυτό το πρώτο μεγάλο κύμα.

πηγή: http://lifo.gr