Μερική επιστροφή στην κανονικότητα σε ό,τι αφορά την αεροπορική σύνδεση της Κρήτης από σήμερα, με τα μέτρα προστασίας σε αεροσκάφη και αερολιμένες να καθορίζουν τη νέα πραγματικότητα. Μάσκες, γάντια και απόσταση 1,5 μέτρο

Ηράκλειο

Τέσσερα συνολικά δρομολόγια προς το Ελ. Βενιζέλος εκτελούνται από σήμερα από το Αεροδρόμιο Ηρακλείου Νίκος Καζαντζάκης, στο οποίο τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του αερολιμενάρχη του Αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκης» Γιώργο Πλιάκα, οι επιβάτες από την είσοδό τους στο χώρο του αεροδρομίου αλλά και μέσα στα αεροσκάφη φορούν προστατευτικές μάσκες, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους εργαζόμενους του Αεροδρομίου.

«Η κίνηση προφανώς δεν μπορεί να ομοιάζει με τις εποχές που είχαμε ημερησίως 180 πτήσεις. Είναι η πρώτη ημέρα σήμερα που μπορούν να ταξιδέψουν όσοι επιθυμούν να το πράξουν και ήταν αναμενόμενο ότι η κίνηση δεν θα έχει κάποια τεράστια αλλαγή. Από σήμερα έχει προστεθεί μία ακόμη πτήση για Αθήνα και συνολικά εκτελούνται εβδομαδιαίως τέσσερις πτήσεις από το Ηράκλειο για τη Θεσσαλονίκη» είπε ο κ. Πλιάκας.

Διαβάστε επίσης  8 Χρόνια Me Piazza Birthday Party!

Χανιά

Με δύο προγραμματισμένες πτήσεις, προς την Αθήνα στις 14:30 και στις 17:40 ανοίγει για το αεροδρόμιο Χανίων η επιστροφή στη μερική κανονικότητα ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται οι αεροπορικές εταιρείες να πυκνώσουν τα δρομολόγια τους στις γραμμές εσωτερικού.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της Fraport Greece στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» των Χανίων όπως και στα άλλα 13 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας που διαχειρίζεται, λαμβάνονται στο ακέραιο όλα τα μέτρα για τη δημόσια υγεία , τηρούνται στο ακέραιο οι οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και το επίπεδο υγιεινής και ασφάλειας είναι πολύ υψηλό.

Τα μέτρα αφορούν το προσωπικό που απασχολείται στο αεροδρόμιο καθώς και τους επιβάτες που διακινούνται μέσω του αεροδρομίου Χανίων.

Όπως έχει ανακοινώσει η εταιρεία έχουν γίνει προμήθειες μέσων ατομικής προστασίας για το προσωπικό της διαχειρίστριας εταιρείας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, ρόμπες μιας χρήσης, σκουφάκια και γυαλιά προστασίας).

Οι υπάλληλοι ασφαλείας στα σημεία ελέγχου επιβατών κατά την αναχώρηση φορούν υποχρεωτικά μάσκες ενώ η χρήση γαντιών προβλέπεται ούτως ή άλλως στην πρότυπη διαδικασία σε όλα τα αεροδρόμια διαχείρισης της Fraport Greece.

Διαβάστε επίσης  Τα Σαββατοκύριακα στον Αμπαδιώτη είναι live!

Οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια προχωρούν αδιάλειπτα σε συστάσεις για τήρηση της απόστασης τουλάχιστον 1,5 μέτρου για τους επιβάτες που περιμένουν τόσο στον έλεγχο όσο και στις πύλες αναχώρησης.

Παράλληλα, τα συνεργεία καθαρισμού έχουν εντατικοποιήσει τις υπηρεσίες καθαριότητας και προληπτικής απολύμανσης σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του αεροδρομίου.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr/