Ένας σύντομος οδηγός που σου εξηγεί βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις το δικό σου bitmoji στο Facebook

 

Τις τελευταίες μέρες, μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ειδήσεις στον χώρο της τεχνολογίας αφορά την κυκλοφορία των avatars στο Facebook, για Android και iPhone συσκευές. Ακολουθεί, λοιπόν, ένας μικρός οδηγός για το πώς να φτιάξεις μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα το δικό σου avatar, που θυμίζει αρκετά τα λεγόμενα bitmojis, για να το χρησιμοποιήσεις είτε σαν φωτογραφία προφίλ είτε σαν αντίδραση στις συνομιλίες σου.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις για να δημιουργήσεις το δικό σου avatar, είναι να επιβεβαιώσεις ότι η συγκεκριμένη λειτουργία είναι ήδη διαθέσιμη στη συσκευή σου. Για να το τσεκάρεις, πρέπει να κάνεις κλικ στο burger (τις τρεις οριζόντιες γραμμές στο μενού) και να πατήσεις στο See More. Από εκεί θα δεις εάν εμφανίζεται στη συσκευή σου η επιλογή των avatars.

Σε περίπτωση που δεν είναι ακόμη διαθέσιμη, τότε θα χρειαστεί να περιμένεις μερικές μέρες μέχρι να ενεργοποιηθεί η συγκεκριμένη λειτουργία. Έπειτα, ξεκινά η καθ’αυτή διαδικασία δημιουργίας του avatar, μέσω του οποίου μπορείς «να εκφράσεις την προσωπικότητά σου στο Facebook και να επιλέξεις χτενίσματα, outfits και άλλα», όπως αναφέρει και η ανακοίνωση της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης  Το Majestic πάει Street Food Fest!

Αφού πατήσεις Επόμενο (Next), στη συνέχεια καλείσαι να επιλέξεις το χρώμα της επιδερμίδας σου. Ασφαλώς, το σύστημα θα σου προτείνει το πιο αντιπροσωπευτικό φύλο, με βάση τις προσωπικές πληροφορίες που έχεις δώσει.

Ύστερα και από την επιλογή του φύλου, σειρά έχουν τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά: τα μαλλιά, το σχήμα του προσώπου, το σχήμα και το χρώμα των ματιών, τα φρύδια, τα γυαλιά και η μύτη, ενώ οι άντρες μπορούν να προσθέσουν μουστάκι και γένια.

Η επόμενη σελίδα είναι αφιερωμένη στα outfits, δηλαδή στη μεγάλη ποικιλία σε ρούχα, παπούτσια και καπέλα σε διάφορα χρώματα και στιλ.

Κι αφού ολοκληρωθεί κι αυτή η διαδικασία, μπορείς έπειτα να επιλέξεις αυτή τη φωτογραφία από το avatar σου ως φωτογραφία προφίλ.

Βέβαια, η χρήση του avatar δε σταματά εκεί, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως αυτοκόλλητο στα σχόλια για να εκφράσει μια αντίδραση. Εκτός αυτού, μπορεί να προστεθεί και στα stories του Facebook.

Προς το παρόν δεν είναι εφικτή η χρήση τους σε άλλες εφαρμογές, πέραν του Facebook, του WhatsApp και του Instagram, όμως δεν είναι απίθανο στο μέλλον να αποφασίσει η εταιρεία τη δημιουργία μιας «γέφυρας επικοινωνίας» και με άλλα apps.

Διαβάστε επίσης  GNTM 4: Οι πρώτες φωτό από τα γυρίσματα - Με τη νέα κριτή στη θέση της Καγιά

Με πληροφορίες από Wired

Πηγή: www.lifo.gr