Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, αν και το βράδυ της Τρίτης βρετανικά ΜΜΕ μετέδιδαν ότι η βρετανική κυβέρνηση σχεδίαζε να υπάρξουν ειδικές συμφωνίες με χώρες που έχουν θέσει υπό έλεγχο την εξάπλωση του κορονοϊού, τις οποίες θα μπορούσαν να επισκέπτονται οι Βρετανοί χωρίς να χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα μετά την επιστροφή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, εκπρόσωπος του γραφείου του πρωθυπουργού εμφανίστηκε επιφυλακτικός για την πραγματοποίηση αυτού του σχεδίου.

 

Σήμερα η Ντάουνινγκ Στριτ δηλώνει ότι εξετάζει το ενδεχόμενο οι ταξιδιώτες να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών επιστρέφοντας από τους προορισμούς των διακοπών τους και τόνισε ότι η ιδέα των ειδικών συμφωνιών μεταξύ των χωρών δεν θα αποτελέσει μέρος της πρότασης των ειδικών.

Τόσο η Ελλάδα όσο και η Γαλλία είχαν εκφραστεί θετικά για την μη επιβολή καραντίνας στους ταξιδιώτες που επιστρέφουν.

«Είναι μια υπό εξέταση επιλογή αλλά όχι συμφωνηθείσα κυβερνητική πολιτική», είπε χθες εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα.

Διαβάστε επίσης  Μουσική Ταβέρνα Έγχορδο: 5 Χρόνια Birthday & Closing Season party (14/4)

«Οι κανόνες της καραντίνας θα αναθεωρούνται κάθε τρεις εβδομάδες, αλλά καλύτερα οι Βρετανοί να μην κάνουν κράτηση για διακοπές προσδοκώντας στις ειδικές συμφωνίες μεταξύ των χωρών. Αυτή είναι μια ιδέα που θα μπορούσε να εξεταστεί κατά την έξοδο από ένα σύστημα καραντίνας. Αλλά εμείς είμαστε ακόμα στο ξεκίνημα» λέει στη Daily Mail μια κυβερνητική πηγή.

Οι υπουργοί επεξεργάζονται τις λεπτομέρειες του καθεστώτος καραντίνας, αλλά αναμένεται να περιλαμβάνονται πρόστιμα τουλάχιστον 1.000 λιρών για όσους παραβιάζουν τις 14 ημέρες αυτο-απομόνωσης. Ένας υπουργός που συμμετείχε στις συνομιλίες είπε ότι θα ζητείται από τους αφιχθέντες να κατεβάσουν τη νέα εφαρμογή της κυβέρνησης για τον κορονοϊό και να δώσουν τα στοιχεία του τόπου διαμονής τους ώστε οι αξιωματούχοι της αστυνομίας ή των τοπικών αρχών να διενεργούν επιτόπιους ελέγχους για να διασφαλίσουν ότι δεν θα παραβιάσουν την καραντίνα.

Πηγή: https://www.reader.gr/