Ως έναν από «τους στρατηγούς της νίκης» χαρακτηρίζει σε δημοσίευμά της τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια η ισπανική εφημερίδα El Mundo, με τον κ. Κικίλια να εξηγεί με δηλώσεις του τη στρατηγική που οδήγησε στην τιθάσευση του πρώτου κύματος της πανδημίας

«Η επιστροφή στην κανονικότητα γίνεται με βασικό γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, μας περιμένει ένα δύσκολο καλοκαίρι με σκληρή δουλειά ώστε να προετοιμαστούμε για ένα ενδεχόμενο 2ο κύμα πανδημίας, το ερχόμενο φθινόπωρο» δηλώνει ο κ. Κικίλιας στην ισπανική εφημερίδα συμπληρώνοντας ότι «την επιτυχία μας την πιστώνεται πρωτίστως το κορυφαίο ανθρώπινο δυναμικό που στελεχώνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Οι Έλληνες έδειξαν ατομική ευθύνη με συλλογική συνείδηση. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια»

Στο ίδιο πλαίσιο υπογραμμίζει πως «μια πολύ σημαντική πτυχή του σχεδίου μας ήταν πως κάναμε ενδελεχώς και επιτυχημένα ιχνηλάτηση».

Αναφορικά με τον τουρισμό, σημειώνει ότι «θα είναι διαφορετικός αυτό το καλοκαίρι, με περισσότερα μέτρα υγιεινής, με περισσότερη φυσική απόσταση, αλλά σε κάθε περίπτωση παραμένει μια φανταστική εμπειρία στην Ελλάδα, εφόσον μας το επιτρέψουν και τα παγκόσμια επιδημιολογικά δεδομένα».

Διαβάστε επίσης  Τσικνοπέμπτη με τους Βιγλάτορες @ Παραδοσιακός Σύλλογος "Βιγλάτορες" (07/3)

Πηγή: https://www.reader.gr/