Εκτός ότι θα αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο θα καθόμαστε στις καφετέριες και τα εστιατόρια, διαφορετικός θα είναι και ο τρόπος που θα κάνουμε τις παραγγελίες μας.

 

Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για το άνοιγμα της εστίασης τη Δευτέρα, 25 Μαΐου.

Ο Κωνσταντίνος Ντελέζος, υγιεινολόγος με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην Υγιεινή και Ασφάλεια Εργασίας, αναφέρει νέους κανόνες και μέτρα προφύλαξης αλλά και πώς η τεχνολογία θα σταθεί στο πλευρό της εστίασης.

Τι πρέπει να ξέρουν οι σερβιτόροι

Όπως εξηγεί στην ΕΡΤ ιδιαίτερα σημαντικό είναι να τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών αλλά και να περιορίζεται όσο το δυνατόν περισσότερο η επαφή των πελατών με το προσωπικό.

Οι σερβιτόροι υποχρεούνται να φορούν μάσκα ενώ προαιρετικά είναι τα γάντια.

Πρωτότυποι τρόποι για να στέλνουμε την παραγγελία

«Δουλεύουμε πάνω σε τρόπους για το πώς θα μειωθεί η επαφή του σερβιτόρου με τον πελάτη. Μία λύση είναι πάνω σε τραπεζομάντηλο να τυπώνεται qr code και να σκανάρουμε με το κινητό και να στέλνουμε την παραγγελία κατευθείαν στην κουζίνα. Αυτό θα γίνεται με τραπεζομάντηλα μιας χρήσης. Από εκεί και πέρα σερβίρουμε «τα καθαρά» με γάντι, μαζεύουμε τα “βρώμικα τραπέζια” χωρίς γάντι. Γίνεται απολύμανση και κάθεται ο επόμενος πελάτης».

Διαβάστε επίσης  20 χρόνια Energy Fitness party at Bras de Freres!

Ξεκαθάρισε πως «απαγορεύεται δια ροπάλου» να σαπουνίζουμε φρούτα και λαχανικά. Νερό και ξύδι και κατόπιν ξέπλυμα, είναι η σωστή επιλογή, όπως επισημαίνει.

Για τα καταστήματα εστίασης που ανοίγουν τη Δευτέρα 25 Μαΐου ο υφυπουργός ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, έχει ανακοινώσει τους εξής κανονισμούς:

Οι κανονισμοί

· Η αναλογία που ισχύει είναι ένας πελάτης ανά δύο τ.μ. συνολικής ωφέλιμης επιτρεπόμενης επιφάνειας λειτουργίας.

·Η συνολική ωφέλιμη επιτρεπόμενη επιφάνεια λειτουργίας προκύπτει από το άθροισμα του εμβαδού της υπαίθριας επιφάνειας και της εσωτερικής ημιυπαίθριας επιφάνειας κυρίως χώρου.

· Η υπαίθρια επιφάνεια είναι το εμβαδόν της επιφάνειας εκτός του φυσικού καταστήματος ενώ η εσωτερική ημιυπαίθρια επιφάνεια είναι η επιφάνεια εντός του καταστήματος που δύναται να αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα.

· Η δυνατότητα της χρήσης της εσωτερικής ημιυπαίθριας επιφάνειας προκύπτει όταν υφίσταται πλευρά ή πλευρές του χώρου με άνοιγμα σε επαφή με υπαίθριο εξωτερικό χώρο ή αίθριο.

· Ανάλογα με το άνοιγμα της πλευράς δύναται να χρησιμοποιηθεί σε βάθος ο χώρος σε ποσοστό από 80% έως 160% του πλάτους του ανοίγματος.

Διαβάστε επίσης  Γνωρίστε to Katharo!

·Καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων από 0,70 εκ έως 1,70 εκ

· Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός καθήμενων σε τραπέζι τα έξι άτομα. Δεν υφίσταται όριο σε περίπτωση οικογένειας με ανήλικα τέκνα.

· Τέλος, υφίσταται ανάλογα με τη θέση εργασίας του προσωπικού υποχρέωση χρήσης μάσκας ή ασπίδας προσώπου ενώ ισχύει σύσταση και για τους πελάτες.

Πηγή: in.gr