Αργολίδα, Καστοριά και Ξάνθη είναι οι νομοί με τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ. Ταυτόχρονα, οι άνδρες ηλικίας άνω των 65 ετών φαίνεται να είναι η πιο ευάλωτη πληθυσμιακή ομάδα.

Συγκεκριμένα, πάνω από 50 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού, έχουν οι νομοί Αργολίδας, Καστοριάς και Ξάνθης ενώ κάτω από 49 ανά 100.000 πληθυσμού έχουν η Αττική, η Θεσσαλονίκη, η Ηλεία, η Αχαΐα, η Εύβοια, η Λάρισα, η Κοζάνη, ο Έβρος. «Καθαροί» από COVID-19 είναι οι νομοί Γρεβενών, Φωκίδας και Ευρυτανίας.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ, οι άνδρες ηλικίας άνω των 65 ετών είναι οι πιο ευάλωτοι στον κορονοϊό.

Η μέση ηλικία των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους είναι τα 46 έτη ενώ η μέση ηλικία των κρουσμάτων τα 48 έτη.

Παιδιά και έφηβοι συνεχίζουν να αποτελούν μικρό ποσοστό του πληθυσμού που έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό, αγγίζοντας μόλις το 5,5%. Σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία εντοπίζεται ένας ανήλικος που βρίσκεται διασωληνωμένος στο νοσοκομείο Παίδων.

Διαβάστε επίσης  AlmyVita: Η πολυτέλεια που σας αξίζει..τώρα δίπλα σας!

Τέλος, στις γυναίκες ηλικίας 0-17 χρόνων καθώς και σε εκείνες 18-43 χρόνων, δεν εντοπίζεται ούτε μία διασωληνωμένη ασθενής. Σε ό,τι αφορά το ανδρικό φύλο καταγράφονται διασωληνωμένοι σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.

Για να δείτε ολόκληρη την έκθεση του ΕΟΔΥ πατήστε ΕΔΩ

Πηγή: reader.gr