Πιθανόν τον Σεπτέμβριο το εμβόλιο

Η εταιρεία AstraZeneca έχει παραγγελίες για 400 εκατ. δόσεις

Παραγγελίες για 400 εκατ. δόσεις για εμβόλιο κατά του κορωνοϊού έχει λάβει η βρετανική AstraZeneca

Η βρετανική φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca ανακοίνωσε ότι πιθανόν να έχει έτοιμο το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού τον Σεπτέμβριο.

Η εταιρεία έχει προχωρήσει σε μια σειρά από συμφωνίες «για την εξασφάλιση ευρείας και δίκαιης παροχής του εμβολίου σε όλο τον κόσμο».

Οι πρώτες συμφωνίες αφορούν στην παροχή τουλάχιστον 400 εκατομμυρίων δόσεων που αναμένεται να δοθούν κυρίως στις ΗΠΑ. Η εταιρεία έχει δυνατότητα για ένα δισεκατομμύριο δόσεις έως το 2021, ενώ ανακοινώθηκε ότι οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν πιθανόν τον Σεπτέμβριο. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι για τη μαζική παρασκευή του εμβολίου η AstraZeneca έχει λάβει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια από τη Βιοϊατρική Αρχή Προηγμένης Έρευνας και Ανάπτυξης του αμερικανικού Υπουργείου Υγείας.

Η AstraZeneca φέρεται να συνεργάζεται ωστόσο με διάφορες χώρες και πολυμερείς οργανισμούς «για να καταστήσει το εμβόλιο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης ευρέως προσβάσιμο σε όλο τον κόσμο με δίκαιο τρόπο».

Διαβάστε επίσης  Μουσική Ταβέρνα Έγχορδο: 5 Χρόνια Birthday & Closing Season party (12/4)

Ο κ. Pascal Soriot, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε: «Αυτή η πανδημία είναι μια παγκόσμια τραγωδία και αποτελεί πρόκληση για όλη την ανθρωπότητα. Πρέπει να νικήσουμε τον ιό μαζί, ο οποίος θα συνεχίσει να προκαλεί τεράστια δεινά και θα αφήσει οικονομικές και κοινωνικές πληγές σε όλο τον κόσμο. Είμαστε τόσο περήφανοι που συνεργαζόμαστε με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για να μετατρέψουμε το πρωτοποριακό έργο τους σε ένα φάρμακο που μπορεί να παραχθεί σε παγκόσμια κλίμακα. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου για την ουσιαστική τους υποστήριξη για την επιτάχυνση της ανάπτυξης και της παραγωγής του εμβολίου. Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να κάνουμε αυτό το εμβόλιο γρήγορα και ευρέως διαθέσιμο».

Το εμβόλιο έχει ήδη χορηγηθεί στους περίπου 1.000 εθελοντές της πρώτης φάσης της κλινικής δοκιμής, οι οποίοι πλέον παρακολουθούνται. Οι Βρετανοί επιστήμονες στην Οξφόρδη έχουν εκφράσει αισιοδοξία ότι το εμβόλιο θα αποδειχθεί αποτελεσματικό εντός μηνών.

Διαβάστε επίσης  Εγκαίνια iReady Service & Accessories: Special Guest Andreasondecks (05/4)

Πηγή: lifo.gr