Η αμερικανική εταιρεία περνά στο επόμενο στάδιο της επαυξημένης πραγματικότητας, χρησιμοποιώντας ένα ζευγάρι γυαλιά.

Η συζήτηση για τα Apple Glass (ή Apple Glasses αν προτιμάς) έχει ανοίξει εδώ και αρκετά χρόνια – συγκεκριμένα από την εποχή που η Google αποφάσισε να λανσάρει ένα τέτοιου είδους gadget. Κανείς στο Κουπερτίνο δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια και από ό,τι φαίνεται, αυτά θα γίνουν σύντομα πραγματικότητα.

Οι περισσότερες πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής για αυτά προκύπτουν από ένα βίντεο στο Youtube του Jon Prosser, ενός insider που πάντοτε έχει αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με τα επόμενα βήματα της Apple. Σύμφωνα λοιπόν με αυτόν, τα Apple Glass αναμένονται εντός του πρώτου μισού του 2021. Θα είναι ένα ζευγάρι ειδικών γυαλιών με τα οποία τόσο η αμερικανική εταιρεία όσο και ο γενικότερος τεχνολογικός κλάδος φιλοδοξούν να περάσουν στο επόμενο στάδιο της επαυξημένης πραγματικότητας.

Πώς θα μοιάζουν

Ο Prosser ισχυρίζεται πως έχει δει ένα πρωτότυπο ζευγάρι αυτών αλλά για να είναι νομικά καλυμμένο αποφεύγει να πει πολλά. Παίζει λοιπόν εκ του ασφαλούς και αναφέρει πως θα θυμίζουν ένα sport μοντέλο με πλαστική βάση. Κανείς βέβαια δεν μπορεί να αποκλείσει τη χρήση κάποιων μεταλλικών στοιχείων στο τελικό προϊόν. Στη δεξιά πλευρά τους θα φέρουν έναν αισθητήρα LiDAR -που θα έχει κομβικό ρόλο στη λειτουργία τους- με τον Prosser να τονίζει πως δεν παρατήρησε κάποια κάμερα σε αυτά.

Διαβάστε επίσης  Βραδιά εγκαινίων για το iReady Service & Accessories!

Η χρήση τους

Ο χρήστης θα μπορεί να τα ελέγχει μέσω σύνδεσης με το iPhone, με τους δύο φακούς να προβάλλουν πληροφορίες μέσω μίας λειτουργίας που θα ονομάζεται Starboard. Οι φακοί θα μπορούν να σκανάρουν Apple QR codes, χωρίς όμως ο Prosser να αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες γι’ αυτό. Θα υπάρχει επίσης και ένα πλαστικό stand για wireless φόρτιση.

Πόσο θα κοστίζουν

Το κόστος του αναμένεται να ανέρχεται στα $499 αλλά θα υπάρχει και μία έξτρα χρέωση για τη συνδρομή σε μία πλατφόρμα πληροφοριών για αυτά καθώς και για τη συνταγογράφησή τους. Ναι, καλά διάβασες. Τα Apple Glass θα μπορούν να εφοδιαστούν και με κανονικούς φακούς για όποιων έχει κάποιο πρόβλημα όρασης – πάνω από το 61% του πληθυσμού των ΗΠΑ χρησιμοποιεί κάποιο διορθωτικό βοήθημα για την όρασή του και η Apple δεν θέλει σε καμία των περιπτώσεων να χάσει από αυτή τη μεγάλη πελατειακή βάση.

Πηγή: esquire.com.gr