Εκεί που σε ρωτάνε πως βλέπεις το μέλλον της μουσικής μας Παράδοσης, στη σκέψη βάζεις από τη νέα γενιά, ακόμα δυο νέα παιδιά που ξεκινούν την δική τους πορεία βαδίζοντας σταθερά στη μουσική της Κρήτης μας και είναι συνοδοιπόροι στο πάλκο, ο Αναστάσης Μπούχλης και ο Αντώνης Κουράκης. Ο κόσμος έχει ήδη εκφράσει την άποψη του συμμετέχοντας στα γλέντια τους και πολύ σημαντικό να μιλάνε για τη καλή παρέα τους και την προσωπικότητας τους.

 

Ο Αναστάσης Μπούχλης από τα Ασκύφου Σφακίων με το λαγούτο του αγκαλιά αφήνει το στίγμα του, στα πρώτα του κιόλας βήματα με ένα τραγούδι που έχουν αγκαλιάσει αρκετοί στο χώρο της μουσικής μας και το σιγοτραγουδούν: <<Σκίσε φωνή μου τα βουνά>> σε στοίχους Αναστάσης Μπούχλης και Αντώνης Κουράκης, συνοδοιπόροι στο πάλκο.

– Αναστάση μου καλώς βρεθήκαμε και μεγάλη μου χαρά που κάνουμε παρέα και εδώ, τα έχουμε πει ραδιοφωνικά με ζωντανό γλέντι, πριν τις μέρες αυτες, που πια είμαστε περιορισμένοι.Πως σε βρίσκω αυτή τη περίοδο,αυτές τις μέρες που όλοι περνάμε ;

– Είμαι ευγνώμων που μου δίνεται η ευκαιρία,να εκφράσω τη γνώμη μου μέσα από αυτή τη σελίδα. Διανύουμε μία πρωτοφανής κατάσταση αυτή την περίοδο που σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο, όμως δεν πρέπει να το βάλουμε κάτω, κάθε εμπόδιο μας κάνει πιο δυνατούς.

– Πιστεύεις ότι πήραμε κάτι μέσα από όλο αυτό;

Διαβάστε επίσης  Του Λωλοστεφανή - by GAS Motosport Culture

– Μέσα από αυτήν την δυσκολία μάθαμε να εκτιμούμε την ελευθερία μας. Είχα για πρώτη φορά απεριόριστο χρόνο και ήταν ευκαιρία, να συλλογιστώ κάποια πράγματα. Για να λειτουργήσεις σωστά και να βάλεις στόχους, πρέπει να καταστρώσεις σχέδιο στο μυαλό σου. Για να συμβεί κάτι τέτοιο, θέλει αρκετό και ποιοτικό χρόνο, χωρίς να σε βαραίνουν άλλες σκοτούρες.

– Τα γλέντια σου σταματούν προς το παρόν, τι είναι αυτό που θα αναζητήσεις;

– Όσον αφορά τα γλέντια… είναι κάτι που πραγματικά μου έλειψε πολύ! Τα γλέντια ήταν η διασκέδασή μας, αλλά παρ’ όλα αυτά οι καλοί μου φίλοι και συνεργάτες, μου κάνουν συντροφιά εν ώρα πρόβας κι έτσι γίνεται ένα γλέντι μέσω διαδικτύου κατά κάποιο τρόπο! – Θα ήθελες να δώσεις ένα μήνυμα στο κόσμο;

– Ένα δέντρο όσο βαρύ χειμώνα και να περάσει, αν δε σπάσει, την άνοιξη θα ‘ναι πάλι δυνατό και όμορφο!!!

Έτσι κι εμείς δε λυγίζουμε από μία μπόρα, μένουμε δυνατοί! – Σ´ευχαριστώ από καρδιάς και να συνεχίσεις έτσι δυνατός!! – Ευχαριστώ τη σελίδα Chilloutnews.gr που μέσω της εκπομπής της αγαπητής Στέλλας Μανούσακα “Χρυσές Χορδές” δώσαμε αυτό το μήνυμα…Να είστε όλοι καλά! – Σε ευχαριστώ Ανάσταση μου, να μου χαιρετάς την οικογένεια σου!!!

 

 

* Ο Αντώνης Κουράκης από τα Κυριακοσέλια του Αποκόρωνα, που σεβαστά κρατάει τη λύρα του και ξεχωρίζει με τις μαντινάδες του και τη φωνή του, μια ήρεμη δύναμη που σε κερδίζει με τη μουσική του. – Αντώνη μου καλώς βρεθήκαμε! Συναντιόμαστε εκτός από ραδιοφωνικά και εδώ και σε ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση σου πραγματικά. Πως σε βρίσκω μακριά από τα γλέντια, κάτι που το τελευταίο καιρό ήταν προτεραιότητα σου, πως το βιώνεις όλο αυτό;

Διαβάστε επίσης  Γυναίκα & Άθληση: Όσα πρέπει να γνωρίζεις από τον Μανώλη Λουπασάκη

– Αρχικά θα ήθελα, να ευχηθώ Χρόνια Πολλά σε όλο τον κόσμο και να ευχαριστήσω τη σελίδα Chilloutnews.gr που σε συνεργασία με την εκπομπή της καλής μου φίλης Στέλλας Μανούσακα “Χρυσές Χορδές”, μου δίνουν την ευκαιρία να μοιραστώ μαζί σας, την άποψη μου για τις καταστάσεις που βιώνουμε όλο αυτό τον καιρό. Η αλήθεια είναι, ότι αναγκάστηκα κι εγώ να προσαρμοστώ σε μια διαφορετική καθημερινότητα…πιο απομονωμένη, μακριά από φίλους, συγγενείς και αγαπημένά μου πρόσωπα. Μια καθημερινότητα που τάραξε τις ισορροπίες μας και μας έκανε να αναθεωρήσουμε τη στάση μας απέναντι σε πολλά πράγματα! Κυρίως όμως μας έκανε να εκτιμήσουμε στιγμές, να αναστοχαστούμε, να μελετήσουμε, να ανασυνταχθούμε και να βγούμε πιο δυνατοί και συγκεντρωμένοι. Προσωπικά μέχρι σήμερα εκμεταλλεύτηκα τον χρόνο μου, ισομοιράζοντας τον στις κύριες ενασχολήσεις μου, δηλαδή πάνω στην κρητική μουσική, στις σπουδές μου, στις εργασίες του χωριού και περνώντας χρόνο με την οικογένειά μου. Όσον αφορά τα γλέντια, υπάρχει αδιαμφισβήτητα ένα μεγάλο κενό, που δόξα τον Θεό μπορούμε κατά ένα βαθμό να καταπολεμήσουμε μέσω διαδικτύου και να κρατάμε επικοινωνία με τον φίλο και συνεργάτη μου, Αναστάση Μπούχλη, αλλά και όλα τα κοπέλια που συνεργαζόμαστε! Με αυτόν τον τρόπο κρατάμε και συντροφιά σε όλο τον κόσμο, που μας στηρίζει σε όλη μας την πορεία μέχρι σήμερα!

Διαβάστε επίσης  The Cartel side of street food goes at Street Food Festival Chania!

– Θέλω να ζητήσω και από εσένα ένα μήνυμα για το κόσμο.

– Φαίνεται να μας περιμένει εν καιρώ μια οικονομική δυσχέρεια, στην οποία όμως θα ήθελα να αναφερθώ,με μόνο μία φράση που λέει: “τον θάνατο των πολλών να μην τον φοβάσαι” . Οπότε κάνουμε υπομονή, παραμένουμε προσεκτικοί και αισιόδοξοι και κρατάμε την όρεξη μας, γιατί πολύ σύντομα θα γλεντήσουμε παρέα! Εύχομαι από καρδιάς σε όλο τον κόσμο υγεία και να μην απογοητευόμαστε! – Αυτό κρατάω και δίνουμε ραντεβού ξανά στα γλέντια σας!!!

Την εκτίμηση μου, την αγάπη μου και στους δυο σας και με καλό περιμένουμε ότι νέο μας ετοιμάζεται.
Με καλό καλή αντάμωση!

 

 

Γράφει η Στέλλα Μανούσακα

ΥΓ. Και όπως λέμε πάντα: Μπαίνετε και ενημερώνεστε από το προσωπικό κανάλι του καλλιτέχνη, τη σελίδα του για νέα τραγούδια και τις εμφανίσεις τους.

https://www.youtube.com/channel/UC8WN-Gyf1ArCLEJYXPtwVwQ

Μπούχλης Αναστάσης

Κουράκης Αντώνης

#xrysesxordes_stellamanousaka
#kritikorama_fm_938
#ChillinFreePress

https://instagram.com/manousaka_stella?