Η Δανία χαλάρωσε τα μέτρα στα σύνορά της με τις άλλες σκανδιναβικές χώρες και τη Γερμανία, κάτι που επιτρέπει στα ζευγάρια που είχαν χωριστεί- λόγω των περιορισμών- να ξανασυναντηθούν. Αρκεί να έχουν αποδείξεις.

 

Συγκεκριμένα, τα ζευγάρια τα οποία είχαν μείνει χωριστά λόγω των κλειστών συνόρων- επειδή μένουν σε διαφορετικές χώρες- θα πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν σχέση για τουλάχιστον έξι μήνες. Η αστυνομία της Δανίας διευκρίνισε ότι αυτό θα μπορεί να γίνει με την επίδειξη μηνυμάτων που έχουν ανταλλάξει, προσωπικών φωτογραφιών ή προσωπικών πληροφοριών για τον ή την σύντροφό τους.

«Μπορούν να έχουν μαζί τους μια φωτογραφία ή μια ερωτική επιστολή. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτά είναι πολύ προσωπικά πράγματα, αλλά η απόφαση να επιτραπεί η είσοδος στον σύντροφο είναι στην κρίση του αστυνομικού», δήλωσε ο υπαρχηγός της αστυνομίας, Άλαν Ντάλαγκερ Κλάουσεν.

Πάντως, αρκετοί δυσανασχέτησαν για αυτή την απόφαση, ανάμεσά τους και βουλευτές, που τόνισαν ότι το συγκεκριμένο μέτρο παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα. «Ποτέ δεν έχω ακούσει για χώρα που απαιτείται να δείξεις προσωπικά μηνύματα ή φωτογραφίες του συντρόφου για να μπεις», έγραψε στο Twitter ο βουλευτής Κρίστιαν Χέγκααρντ, τονίζοντας ότι πρόκειται για κατάλυση του δικαιώματος στην ιδιωτικότητα.

Διαβάστε επίσης  Μια "άλλη" Τσικνοπέμπτη στο Kapenekis Fish Market!

Η Δανία είχε κλείσει στις 14 Μαρτίου τα σύνορά της για όσους δεν είναι πολίτες της χώρας, προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού. Από τότε, είχαν κάνει τον γύρο του κόσμου εικόνες ζευγαριών που συναντιούνταν στα σύνορα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση της 85χρονης Ίνγκα Ράσμουσεν που ζει στη Δανία και του 89χρονου Κάρστεν Τούτσεν, που μένει στη Γερμανία, οι οποίοι έγιναν διάσημοι για αυτά τα ασυνήθιστα ραντεβού την εποχή του κορωνοϊού.

Με πληροφορίες από Reuters

Πηγή: www.lifo.gr