Έπειτα από 2,5 χρόνια, η Warner Bros και το HBO Max ετοιμάζονται να δώσουν στο κοινό την αυθεντική εκδοχή του Αμερικανού σκηνοθέτη.

 

Έχουν περάσει περισσότερα από δύο χρόνια από τον Μάρτιο του 2018, όταν το Justice League του Zack Snyder έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους. Ο σκηνοθέτης των 300, Watchmen, Man of Steel και Batman V. Superman: Dawn of Justice ήταν η μεγαλύτερη ελπίδα των ανθρώπων της Warner Bros αλλά και της DC Comics για να σταματήσουν την ξέφρενη πορεία της Marvel, που κυριολεκτικά σάρωνε στο box office. To αποτέλεσμα ωστόσο ήταν κάτι παραπάνω από απογοητευτικό για πολλούς λόγους. Ίσως όμως η παρτίδα να σώζεται ετεροχρονισμένα και αυτό χάρη στο περίφημο Snyder Cut, που ολόκληρος ο κόσμος του ίντερνετ ζητά μανιωδώς εδώ και πολύ καιρό.

Υπενθυμίζουμε πως ο Zack Snyder είχε εγκαταλείψει τα γυρίσματα του Justice League έπειτα από την αυτοκτονία της 20χρονης κόρης του Autumn, τον Μάρτιο του 2017, με το studio να καλεί εσπευσμένα τον σκηνοθέτη των δύο πρώτων Avengers, Joss Whedon, προκειμένου να ολοκληρώσει τα γυρίσματα.

Διαβάστε επίσης  Street Food Festival News: Coca Cola supports Street Food Festival Crete

Ο Whedon ωστόσο επεκτάθηκε πολύ περισσότερο, προσθέτοντας δικά του πράγματα και γράφοντας ξανά κάποιες από τις προϋπάρχουσες σκηνές. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν, επιεικώς, μία τεράστια αποτυχία και ασφαλώς κάτι που απείχε μίλια από αυτό που είχε στο μυαλό του αρχικά ο Snyder. Για την ακρίβεια ο Whedon ανασκεύασε το 20-25% της ταινίας.

Κάπου εδώ λοιπόν μπαίνει στην κουβέντα το Snyder Cut. Μιλώντας για αυτό εννοούμε την κόπια του σκηνοθέτη που έφτανε σε διάρκεια τις 3,5 ώρες και που έθετε στο σωστό πλαίσιο τα όσα οραματιζόταν αυτός αλλά και οι άνθρωποι της παραγωγής αρχικά για το project. Όπως ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον Zack Snyder το περιβόητο Snyder Cut θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή εντός του 2021 έπειτα από συμφωνία της Warner Bros με το HBO Max.

Σε αυτό βοήθησαν βέβαια και οι εκατομμύρια χρήστες του Twitter που αρκετά συχνά κατά το πρόσφατο παρελθόν τρένταραν το #ReleasetheSnyderCut, με πολλούς να υποστηρίζουν πως ίσως το δούμε και με την μορφή μίνι τηλεοπτικής σειράς.

Διαβάστε επίσης  Ntourountous Bakery: Pancakes σε άλλη διάσταση!

Εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος πως μιλάμε για μία εντελώς διαφορετική ταινία, πολλά βίντεο από την οποία έχουν διαρρεύσει στο Vimeo και περιλαμβάνουν μπόλικες έξτρα αλλά και εναλλακτικές σκηνές και plot twists. Στο υλικό υπάρχει περισσότερη δράση του Cyborg / Victor Stone, εμφάνιση της αγαπημένης του Flash, Iris West, μεγαλύτερη συμμετοχή της Martha Kent αλλά και τον supervillain Darkseid, που είναι κατ’ αντιστοιχία ο Thanos του DC Universe. Και δεν είναι μόνο αυτά. Διάφορες πηγές και φήμες αναφέρουν πως υπάρχει ακόμη ένα διαφορετικό soundtrack, εμφάνιση του Vulko του Willem Dafoe, εισαγωγή του Martian Manhunter, το origin story των Motherboxes, μία μεγαλύτερη μάχη Ατλάντιων, θεών και δυνάμεων του Steppenwolf αλλά και το ιντριγκαδόρικο μαύρο κοστούμι του Superman.

Όλα αυτά γεννούν προσδοκίες και ενθουσιασμό -ακόμη και για κάποιους που δεν είναι ακριβώς φανατικοί οπαδοί της DC- με αποτέλεσμα ήδη το Snyder Cut να συγκαταλέγεται στα πιο πολυαναμενόμενα κινηματογραφικά -ή τηλεοπτικά- projects του επόμενου έτους.

Πηγή: esquire.com.gr