Επικρατεί ένας πανικός αυτή τη στιγμή για το αν θα έχουμε κρατήσεις το καλοκαίρι πως θα πάνε οι κρατήσεις αν ανοίξουμε αν δεν ανοίξουμε τι λένε οι άλλες χώρες, κ.ο.κ.. Αυτός ο πανικός είναι πραγματικά κατανοητός μιας και βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά και προσπαθούμε όλοι με τον ένα η τον άλλο τρόπο να μαντέψουμε τι θα γίνει το καλοκαίρι.

 

Γράφει ο Παύλος Ελένης (*)

Η κατάσταση έχει ξεκινήσει να βελτιώνεται παντού και η άρση των περιοριστικών μέτρων συμβαίνει σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Είναι γεγονός ότι τα πράγματα δεν ήρθαν όπως θέλαμε αλλά δεν γίνεται πάντα να έρχονται όπως θέλουμε. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν η διαχείριση της κρίσης από τη κυβέρνηση δεν ήταν τόσο τελεία και δεν μας είχε εκθειάσει όλος ο κόσμος για το ποσό καλά αντιμετωπίσαμε αυτή τη κρίση, τότε δε θα χρειαζόταν να μαντέψουμε η αποτυχία όχι μόνο για φέτος αλλά και 2-3 ακόμη χρόνια θα ήταν δεδομένη.

Αυτή τη στιγμή είναι σημαντικό να προετοιμαστούμε για το ξεκίνημα της σεζόν να ελέγξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τις παροχές της κυβέρνησης και να προσπαθήσουμε να απορροφήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο προσωπικό έτσι ώστε να αποφύγουμε δραματικές καταστάσεις το χειμώνα. Το 2020 δεν θα είναι χρονιά στην οποία θα στοχεύσουμε στο κέρδος αλλά στην επιβίωση τη δική μας και των εργαζομένων. Ο χειμώνας που έρχεται θα είναι οικονομικά ένας δύσκολος χειμώνας και θα πρέπει αυτό όλοι να το εμβαθύνουν και να ξεκινήσουν από τώρα τις απαραίτητες προετοιμασίες. Ο Κορωνοίος και η σημερινή κατάσταση οφείλουν να μας κάνουν περισσότερο συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, υπεύθυνους και προνοητικούς για το τι μπορεί να συμβεί. Είναι καιρός ως κράτος να σοβαρευτούμε και να αφήνουμε στους ειδικούς τη λύση και να τους δείχνουμε εμπιστοσύνη και ευγνωμοσύνη για τις υπηρεσίες τους. Η μπαχαλοποίηση της χώρας και οι ατάκες του στυλ «όλοι οι ιδίοι είναι» με αυτή τη κρίση καταρρίφθηκαν και όλοι το γνωρίζουν αυτό.

Διαβάστε επίσης  Μουσική Ταβέρνα Έγχορδο: 5 Χρόνια Birthday & Closing Season party (12/4)

Η κρίση είναι μια ευκαιρία να προσδιορίσουμε τις στρατηγικές μας ως επιχειρήσεις και ως άνθρωποι και να θυμόμαστε ότι πάνω από όλα το πρώτο λόγο έχει η φύση και θα πρέπει όλοι να είμαστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο ανά πάσα στιγμή. Το κράτος είναι υποχρεωμένο για τις επιχειρήσεις να δημιουργήσει η να υποχρεώσει τις ασφαλιστικές εταιρίες να δημιουργήσουν πακέτα για τέτοιες περιπτώσεις και επιτέλους να ξυπνήσουμε και να βάλουμε την Ελλάδα πάνω από όλα. Είμαστε υποχρεωμένοι να ξεκινήσουμε τις επενδύσεις σε άλλους τομείς και όχι μόνο στο τουρισμό. Μόλις τα πράγματα έγιναν λίγο δύσκολα όλες οι χώρες π.χ Γερμανία, Γαλλία, κοκ παίρνουν μετρά να καλύψουν οικονομικά πρώτα τους δικούς τους κάτοικους και μετά τους υπολοίπους.

Αν αυτή η κυβέρνηση θέλει να λέγεται φιλελεύθερη είναι υποχρεωμένη να δημιουργήσει κανονιστικά πλαίσια για επιχειρήσεις σε όλους τους τομείς. Είναι υποχρεωμένη να ξεκινήσει να επιδοτεί εργοστάσια για δημιουργία αυτοκίνητων, σκαφών, αεροσκαφών και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο καθένας. Η έννοια δεν είναι αν θα γίνει εργοστάσιο για αεροσκάφη αλλά αν θέλει κάποιος να το κάνει να μπορεί χωρίς προβλήματα. Η Δεύτερη αυτή απανωτή κρίση μας υποχρεώνει όλους να γίνουμε υπεύθυνοι προς τους υπολοίπους και να ξεκινήσουμε επιτέλους να καταλαβαίνουμε την αξία της επένδυσης και του επενδυτή. Ότι πάει καλά πάει καλά για όλους όταν δεν πάει καλά δεν πάει για κανέναν αυτή είναι η ουσία. Όλοι μας πρέπει αυτή τη στιγμή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να προωθήσουμε την ηρεμία και την εξαιρετική κατάσταση στην Ελλάδα και να προσκαλέσουμε φίλους και γνωστούς να μας επισκεφθούν.

Διαβάστε επίσης  8 Χρόνια Me Piazza Birthday Party!

Ηρεμία λοιπόν εργαζόμενοι και επιχειρηματίες ξεκινάμε την εργασία μας σιγά σιγά και βοηθάμε όλοι με το τρόπο μας την ανάκαμψη του τουρισμού. Κάθε κρίση έχει τις ευκαιρίες της αυτή η κρίση μας δείχνει τις δικές της ας τις εκμεταλλευτούμε και δεν εννοώ να τρέξουμε όλοι να φτιάξουμε μίνι μάρκετ.

(*) Ο κ. Παύλος Ελένης είναι Σύμβουλος Ξενοδοχείων

Πηγή: https://money-tourism.gr/ | ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr