Ή μάλλον πιο σωστά στις αγορές εντός εφαρμογής.

Τα συνολικά έσοδα του TikTok καθώς και του Doυyin, του ομόλογού του στην κινεζική αγορά, άγγιξαν τον περασμένο Απρίλιο τα 78 εκ. δολάρια όπως μας ενημερώνει το παράρτημα του Forbes στη Ρωσία. Μάλιστα, το άρθρο επισημαίνει πως στα έσοδα αυτά δεν περιλαμβάνονται έσοδα από games και διαφημίσεις, αλλά πρόκειται για πωλήσεις που έχουν προκύψει από τις αγορές εντός της εφαρμογής (in app purchases). Το νούμερο αυτό αποτελεί νέο ρεκόρ που κανένα άλλο mobile app δεν είχε πετύχει μέχρι σήμερα ενώ το TikTok αναμένεται πολύ σύντομα να ξεπεράσει σίγουρα το φράγμα των 80 εκ. δολαρίων το μήνα και -γιατί όχι;- σε λίγο καιρό αυτό των 100 εκ. το μήνα.

Πιο συγκεκριμένα, τα έσοδα των δύο “αδερφών” apps έχουν δεκαπλασιαστεί μέσα σε 12 μήνες και σε σχέση με τον Απρίλιο του 2019, όπως αναφέρει η εταιρεία στατιστικής ανάλυσης, Sensor Tower, από την έρευνα της οποίας και προέκυψαν τα εντυπωσιακά στοιχεία για το πλέον ανερχόμενο κοινωνικό δίκτυο του πλανήτη.

Διαβάστε επίσης  Μουσική Ταβέρνα Έγχορδο: 5 Χρόνια Birthday & Closing Season party (14/4)

Σε μόνιμα ανοδική τάση

Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως το 86,6% των εσόδων προέρχονται από την κινεζική αγορά ενώ μόλις το 8,2% από την αμερικανικήκάτι που δείχνει το πόσο μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης προς τη Δύση έχει το TikTok. Επίσης, τα TikTok και Douyin δε βρέθηκαν μέσα στις δέκα πιο ευπώλητες εφαρμογές του Google Play, ανέβηκαν όμως στην κορυφή της λίστας όσον αφορά το App Store.

Οι ανταγωνιστές τώρα του κινεζικού social medium που το παρακολουθούν σχεδόν τρομαγμένοι να γιγαντώνεται με ταχύτατους ρυθμούς βρίσκονται ακόμη μία ανάσα μακριά. Τα έσοδα του YouTube (σ.σ: το οποίο βρέθηκε δεύτερο στη λίστα) από τις αγορές εντός της εφαρμογής άγγιξαν τα 76 εκ. δολάρια, παρουσιάζοντας άνοδο της τάξης του 57%, με τον μεγάλο όγκο των συναλλαγών αυτών να πραγματοποιείται κυρίως στις Η.Π.Α (56,4%) και δευτερευόντως στην Ιαπωνία (11%). Την πεντάδα συμπλήρωσαν το Tinder, το Disney + και το Tencent Video ενώ το Netflix βρέθηκε μόλις στην έκτη θέση.

Διαβάστε επίσης  Ntourountous Bakery: Pancakes σε άλλη διάσταση!

Πηγή: esquire.com.gr