Μπορεί η Αμερική να έχει πληγεί παγκοσμίως από τη πανδημία περισσότερο από κάθε άλλη χώρα, είναι όμως και η μόνη που φαίνεται ως τώρα τόσο ενεργή πολιτιστικά και μας δείχνει πως η ζωή και ο πολιτισμός δε θέλουν να σταματήσει λεπτό.

 

Τοπίο στην ομίχλη μπορεί να φαίνεται σε όλους το μέλλον του πολιτισμού και να το αντιμετωπίζουν πολύ επιφυλακτικά οι Νεουορκέζοι όμως, όχι.

Συγκεντρώσαμε για εσάς τα καλύτερα Φεστιβάλ μουσικής που ανακοινώθηκαν και θα πραγματοποιηθούν κανονικά το καλοκαίρι του 2020 στην Νέα Υόρκη και – ποιος ξέρει-, μπορεί να ακολουθήσουν κι άλλοι το παράδειγμα τους σιγά σιγά κι εδώ στην Ελλάδα.

Από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο θα παρουσιαστεί το ‘’2020 CityParks Summer Stage’’. Για τους λάτρεις της μουσικής, το CityParks SummerStage είναι το πρότυπο για υπαίθριες καλοκαιρινές συναυλίες. Θα παρουσιάσουν τα πάντα, από κλασικούς καλλιτέχνες hip hop της Νέας Υόρκης σε εξωτερικά πάρκα, έως μεγάλες μπάντες indie-rock στο Central Park.

Διαβάστε επίσης  Εγκαίνια iReady Service & Accessories: Special Guest Andreasondecks (05/4)

 

Από 5 Ιουνίου έως 7 Ιουνίου 2020 το ‘’Governors Ball’’. Η ετήσια εκδήλωση Randalls Island είναι μια από τις καλύτερες μεγάλες τοπικές διοργανώσεις, που φιλοξενεί κορυφαία ταλέντα για τρεις ημέρες. Στο πρόγραμμα ανακοινώθηκαν ο τραγουδιστής του Fleetwood Mac, Stevie Nicks και η pop-rapper Missy Elliott, η οποία θα κάνει την πρώτη μεγάλη της παράσταση στη Νέα Υόρκη της τελευταίας δεκαετίας. Και ανακοινώσεις για πολλούς και κορυφαίους dj’s.

 

Το ‘’City Farm’’ θα είναι εδώ και αυτό το καλοκαίρι με τις ξεχωριστές προτάσεις του. Η ομάδα πίσω από τον Gowanus πηγαίνει στο χώρο του The Bell House και με αυτό το φεστιβάλ επικεντρώνεται σε indie rock και σε διεθνή ακούσματα.

Στις 6 Ιουνίου 2020 το ‘’Hot 97 Summer Jam’’. Ο ραδιοφωνικός σταθμός δήλωσε το παρόν για την ετήσια συναυλία του, που εκπροσωπεί το hip hop, χωρίς ακόμη να έχει ανακοινώσει τα ονόματα που θα παρευρεθούν. Όλοι περιμένουν τα καλύτερα για φέτος καθώς, πέρσι εμφανίσθηκαν οι κορυφαίοι των charts.

Διαβάστε επίσης  Γυναίκα & Άθληση: Όσα πρέπει να γνωρίζεις από τον Μανώλη Λουπασάκη

 

Από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο το 2020 ‘’BRIC CELEBRATE BROOKLYN’’. Σε αντίθεση με το CityParks SummerStage, το οποίο πραγματοποιείται σε πέντε δήμους, το BRIC γιορτάζεται σε όλο το Μπρούκλιν και όσοι έχουν παρευρεθεί μιλούν για ανεπανάληπτη εμπειρία.

 

Από 19 έως 27 Ιουνίου το ‘’Chelsea Music Festival’’ θα είναι εκεί για να μας παρουσιάσει κλασική μουσική και όπερα αλλά και πολλά άλλα. Το εννιαήμερο Chelsea Music Festival καλωσορίζει την 11η σεζόν του. Εκτός από την κλασική, τζαζ και σύγχρονη μουσική, να περιμένετε και φαγητό από διάσημους μάγειρες αλλά και διάφορες οικογενειακές εκδηλώσεις.

 

Το διήμερο 22 και 23 Αυγούστου 2020 το ‘’Afropunk festival’’. Η Afropunk ανέκαθεν υπερηφανευόταν για τις έντονες και εκλεκτικές ομάδες οποιουδήποτε φεστιβάλ στην πόλη, την οποία αναστατώνουν τα τελευταία χρόνια ο Death Grips και ο Jill Scott. Αναμένουμε να ανακοινώσουν τις επιλογές τους και για αυτή τη χρονιά.

 

Διαβάστε επίσης  Street Food Festival Crete: Συμμετοχές από παντού!

Από 4 έως 6 Σεμπτεβρίου θα πραγματοποιηθεί το ‘’Electric Zoo Festival’’. Το megarave γιορτάζει τα 10 χρόνια του, που όχι μόνο αναμόρφωσε τον ήχο της αμερικανικής ποπ μουσικής αλλά ώθησε τις συναυλίες σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Εντύπωση μας έκανε για το εν λόγω φεστιβάλ το γεγονός ότι από τα 40.000 διαθέσιμα εισιτήρια που διατίθενται ανά ημέρα, ο αριθμός που έχει απομείνει σε διαθεσιμότητα είναι ήδη πολύ μικρός.

 

Μαρία Σιδέρη

Πηγή: youfly.com