Η Αμερική είναι στα πρόθυρα μιας πολύ μεγάλης εξέγερσης, λίγες μέρες μετά το θάνατο του Floyd.

Οι βανδαλισμοί σε όλους τους μεγάλους οίκους, αλλά και οι μεγάλες καταστροφές ακόμα και στα θέρετρα του Miami, “από όπου και οι εικόνες”, που υπό άλλες συνθήκες κινείται σε άλλους ρυθμούς, μαρτυρούν όσα συμβαίνουν καθημερινά και όσα πρόκειται να συμβούν όσο αυτό το κίνημα μεγαλώνει.

Με την ανεργία να αυξάνεται διαρκώς και τις φιλετικές διακρίσεις να είναι και πάλι στο προσκήνιο, υπάρχει μένος κατά των αρχών αλλά και των εύπορων, όπως μαρτυρούν οι εικόνες. Οι εικόνες βανδαλισμών είναι απλά η αρχή.

Μηνύματα κατά των πλουσίων,  κατά των αστυνομικών και της εξουσίας, αλλά και καθημερινά επεισόδια μεταξύ πολιτών και αρχών είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Η Αμερική έχει πλέον να αντιμετωπίσει ένα κίνημα που μεγαλώνει πιο ανησυχητικά από ποτέ. Ο λαός βράζει για την αστυνομική βία κατά των αφροαμερικανών και σε αυτή την αντίδραση βρίσκει μεγάλη συμπαράσταση από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Το κίνημα “I can’t breathe” έχει εξαπλωθεί παντού, μετά το αποτρόπαιο έγκλημα μπροστά στη κάμερα, του George Floyd.

Ας ευχηθούμε να επικρατήσει ηρεμία και να μην θρηνήσουμε πολλά ακόμα θύματα.

Διαβάστε επίσης  Bras de Frères σημαίνει live διασκέδαση για όλους! (28/3 - 07/4)

Ευχαριστούμε τον Κώστα Δασκαλάκη που μας εξασφάλισε αποκλειστικό φωτογραφικό και video υλικό από τους βανδαλισμούς του Miami.

 

Για την Chillin Press

Ανδρέας Γαρυφαλής