Η Google με το σημερινό της Doodle τιμά τα παιδιά όλου του κόσμου.


Στην Ημέρα του Παιδιού, που τιμάται την 1η Ιουνίου, αφιερώνεται το σημερινό Google Doodle και έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού το 1925 από την Παγκόσμια Συνέλευση για την ευημερία του παιδιού της Γένοβας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ημέρα του Παιδιού τιμάται και την 20ή Νοεμβρίου, που καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).Ωστόσο, η 1η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως «Παγκόσμια ημέρα του Παιδιού», το 1925 από την Παγκόσμια Συνέλευση για την ευημερία του παιδιού της Γένοβας.

Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού αποτελεί το πλέον αποδεκτό κείμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως. Την έχουν επικυρώσει όλα τα κράτη του κόσμου, εκτός των ΗΠΑ και της Σομαλίας (η Ελλάδα την επικύρωσε στις 2 Δεκεμβρίου 1992 με τον νόμο 2101), και τα 54 άρθρα της καλύπτουν όλα τα δικαιώματα των παιδιών που χωρίζονται σε 4 τομείς: Δικαιώματα Επιβίωσης, Ανάπτυξης, Προστασίας και Δικαιώματα Συμμετοχής.

Διαβάστε επίσης  The Voice: Η Ελενα Παπαρίζου όρμηξε στον Πάνο Μουζουράκη

Παρά τα διεθνή κείμενα προστασίας των παιδιών, που σε πολλές χώρες αποτελούν κενό γράμμα, εκατομμύρια παιδιά εξακολουθούν να υποφέρουν από τη φτώχεια και να στερούνται της στοιχειώδους σχολικής εκπαίδευσης, εκατοντάδες χιλιάδες υφίστανται τις τραγικές συνέπειες συρράξεων και οικονομικού χάους, δεκάδες χιλιάδες ακρωτηριάζονται στους πολέμους και πολλά ακόμη ορφανεύουν ή και σκοτώνονται από τον ιό του AIDS και από άλλες ασθένειες. Τα στοιχεία και οι αριθμοί είναι καταπέλτης στο εφησυχασμό της συνείδησης.

Το λογότυπο της Google άλλαξε για την ημέρα και κυριαρχούν οι λευκές και οι γαλάζιες αποχρώσεις. Επίσης, σε αυτό φαίνονται διάφορα παιδιά και παιχνίδια, όπως η σαΐτα, το χάρτινο καραβάκι, ο χαρταετός κτλ.

πηγή: http://in.gr