Ένα μεγάλο αντίο και μια γενναία απόφαση από μια σπουδαία ερμηνεύτρια.

 

Η σπουδαία ερμηνεύτρια Χάρις Αλεξίου ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει το τραγούδι λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζει με τη φωνή της, όπως αποκάλυψε στην εκπομπή «Κατάλληλη Ώρα» στο Δεύτερο Πρόγραμμα.

Η μεγάλη ερμηνεύτρια μίλησε στην εκπομπή με αφορμή την κυκλοφορία «Τα τραγούδια της ξενιτιάς» και εξήγησε ότι έχει πάρει την απόφαση να αποχαιρετήσει το τραγούδι εφόσον πλέον δεν μπορεί να το κάνει καλά.

«Έχω απομακρυνθεί από το τραγούδι τελείως. Δεν μπορώ να τραγουδήσω, όπως τραγουδούσα παλιά. Και δεν καταδέχομαι να συνεχίσω και να το κάνω αυτό, αν δε μπορώ να το κάνω καλά. Θα με ακούσετε σε λίγο καιρό σε ένα τραγούδι με τη Γιασμίν, ένα ντουέτο που κάναμε μαζί που έχω γράψει τους στίχους στα ελληνικά εγώ και εκείνη τη μουσική και τους στίχους στα ισπανικά. Το ηχογράφησα πέρσι το καλοκαίρι. Είναι μια μπαλάντα που μπορούσα να πω, αλλά δε με ακούει η φωνή μου πια και είπα πως είναι καλύτερα να σταματήσω. Δεν είναι σωστό».

Διαβάστε επίσης  Maestro: Στη 10άδα του Netflix παγκοσμίως η σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη

Η Χάρις Αλεξίου συνέχισε λέγοντας «Το Χειρόγραφο ήταν το τελευταίο μουσικό που έκανα. Υπήρχε ήδη το πρόβλημα. Όταν με κάλεσε ο Μικρούτσικος να τραγουδήσω στους Βράχους του είπα “δεν τραγουδάω Θάνο μου αλλά θα είμαι εκεί για σένα“. Πήρα λίγο θάρρος και μετά συνεργάστηκα με τον Ξαρχάκο στον Ζαμπέτα. Εκεί πήρα την οριστική απόφαση. Είπα “δε σου αξίζει να συνεχίσεις”. Δεν ήταν κάτι απλό, βεβαίως και το πένθησα. Μπορεί και εγώ να σαμποτάρισα τη φωνή μου. Όταν κατάλαβα πως δεν αποδίδω πια όπως παλιά, να την έσκαψα λίγο παραπάνω.

Μην είσαι τώρα νούμερο που βγαίνει και προσπαθεί να φτάσει τη νότα. Αφού δε μπορεί πια η φωνή σου να το βγάλει αυτό. Σεβάσου αυτό που έχεις κάνει μέχρι τώρα. Δε γράφω πια τραγούδια. Αν γράψω ξανά, θα περάσει κάποιος χρόνος. Όταν γράφω εγώ τραγούδι, μου βγαίνει αυτόματα να το τραγουδήσω. Οπότε τι να γράψω τώρα;», τόνισε η Χάρις Αλεξίου.

Διαβάστε επίσης  Όσκαρ 2023: Για πρώτη φορά έπειτα από 62 χρόνια, το κόκκινο χαλί δεν θα είναι κόκκινο

Πηγή: reader.gr