Τo αποκάλυψε η πρέσβειρα της Κίνας στην Αθήνα Τσιγιουέ Τσανγκ – Το 2019 συνολικά και οι τρεις προβλήτες του λιμανιού του Πειραιά πέτυχαν νέο ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων εξυπηρετώντας 5,65 εκατ. TEU

 

Στα κορυφαία 30 εμπορικά λιμάνια του κόσμου βρίσκεται το λιμάνι του Πειραιά με τις προοπτικές για την περαιτέρω ανέλιξή του να είναι αισιόδοξες.

Το αποκάλυψε σήμερα η πρέσβειρα της Κίνας στην Αθήνα Τσιγιουέ Τσανγκ στο πλαίσιο webinar που διοργάνωσε το Ελληνο-κινεζικό Επιμελητήριο για να γιορτάσει αφενός την 48η επέτειο από τη σύναψη εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών και αφετέρου τα 25 χρόνια λειτουργίας τους.

«Το λιμάνι του Πειραιά διαδραματίζει σημαντικότατο ρόλο. Δεν είναι μόνο μέσα στο 2019 ανέβηκε στην 1η θέση για τη Μεσόγειο και στην 4η θέση στον κατάλογο με όλα τα ευρωπαϊκά λιμάνια. Μόλις χθες με ενημέρωσαν ότι ο Πειραιάς μπήκε στα 30 μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου και μάλιστα έχει καταλάβει την 25η» είπε η πρέσβειρα φανερά ικανοποιημένη και δίνοντας συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στο επίτευγμα αυτό: «Πέρυσι είχα δηλώσει ότι θέλω ο Πειραιάς να μπει στην 30άδα. Θεωρήθηκε μία τολμηρή δήλωση. Όμως η πραγματικότητα ξεπέρασε ακόμη και αυτή την αισιοδοξία. Όχι μόνο μπήκε στην 30άδα αλλά βρέθηκε στην 25η θέση» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης  Μουσική Ταβέρνα Έγχορδο: 5 Χρόνια Birthday & Closing Season party (12/4)

Το 2019 συνολικά και οι τρεις προβλήτες του λιμανιού του Πειραιά, η προβλήτα Ι του ΟΛΠ και οι προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της ΣΕΠ-Cosco πέτυχαν νέο ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων εξυπηρετώντας 5,65 εκατ. TEU.

Ο κινεζικός κολοσσός υποστηρίζει ότι για να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο το λιμάνι θα πρέπει να δοθεί το πράσινο φως από την κυβέρνηση για την κατασκευή και της τέταρτης προβλήτας αφού υπό τις υπάρχουσες συνθήκες το λιμάνι έχει φθάσει στo όριο των δυνατοτήτων του.

Πηγή: newmoney.gr