Διαβάστε αναλυτικά παραδείγματα – Τι ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

 

Το εθνικό σχέδιο για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα με στόχο 1 στα 3 οχήματα το 2030 να κινείται με ηλεκτρικό ρεύμα ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Το σχέδιο προβλέπει ένα πακέτο 100 εκατ. ευρώ για την συγκεκριμένη αγορά, με επιδοτήσεις για αγορά ή μίσθωση, φοροαπαλλαγές σε επιχειρήσεις, απαλλαγή από τέλη στάθμευσης και έκπτωση από τη φορολογία των δαπανών για φόρτιση.

Ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι πρόκειται για ένα ολιστικό σχέδιο το οποίο θα προβλέπει επίσης ότι «κάθε νέα οικοδομή θα πρέπει να έχει υποδομή για φόρτιση ηλεκτροκίνητων οχημάτων».

 

 

Παράλληλα προανήγγειλε ότι ένα ελληνικό νησί – χωρίς να αποκαλύψει ποιο θα είναι αυτό – θα γίνει πρότυπο καθώς σε αυτό θα εφαρμοστεί μοντέλο μετακίνησης όπου όλα τα οχήματα θα κινούνται αποκλειστικά με ηλεκτρισμό.

Σύμφωνα με το newsauto.gr για την αγορά ή μίσθωση ηλεκτρικού αυτοκινήτου ή επαγγελματικού οχήματος θα προσφέρεται 15% έκπτωση επί της λιανικής τιμής προ φόρων, με το ανώτερο ποσόν να φθάνει τα 5.500 ευρώ.

Διαβάστε επίσης  GASPIE 2024 (μέρος β) - by GAS Motosport Culture

Επίσης, για τα ταξί θα παρέχεται έκπτωση ίση με το 25% επί της λιανικής τιμής προ φόρων και η οποία θα μπορεί να φθάσει έως τα 8.000 ευρώ για τα ηλεκτρικά και έως τα 5.500 ευρώ για τα plug-in υβριδικά.

 

 

Διαβάστε περισσότερα στο newsauto.gr

Πηγή: protothema.gr