Ο Ιούλιος θα είναι ένας πάρα πολύ δύσκολος μήνας για τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Πολύ χαμηλά, κοντά στο 10-15%, βρίσκονται οι πληρότητες των καταλυμάτων για τον Ιούλιο, ενώ οι όποιες νέες κρατήσεις μπαίνουν στα συστήματα των ξενοδοχείων, αφορούν στο διάστημα μετά τις 15 Αυγούστου. Αυτή είναι η εικόνα που μεταφέρει μιλώντας στο Capital.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης, προβλέποντας πως φέτος θα ανοίξουν στην Κρήτη οι μισές μονάδες.

Της Βίκυς Κουρλιμπίνη

Ο Ιούλιος θα είναι ένας πάρα πολύ δύσκολος μήνας. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τις κρατήσεις μετά το άνοιγμα των συνόρων και την επανέναρξη των πτήσεων, να εφαρμόσουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα καταλύματα και να μπορέσουμε φιλοξενήσουμε τον κόσμο” σημειώνει. Όσον αφορά τις κρατήσεις που έχουν γίνει ήδη, κανείς δεν ξέρει, όπως αναφέρει ο κ. Χαλκιαδάκης, εάν αυτές θα ακυρωθούν την τελευταία στιγμή.

Η ανησυχία των ξενοδόχων για τη φετινή σεζόν είναι έκδηλη σε όλους τους βασικούς τουριστικούς προορισμούς, όπως η Ρόδος, η Κως, η Κέρκυρα, η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Ζάκυνθος, με τους επιχειρηματίες να υπολογίζουν επί του παρόντος πως μόλις το 30% της περσινής τουριστικής κίνησης θα μπορέσει τελικά να διατηρηθεί, και αυτό στην καλύτερη περίπτωση.

Διαβάστε επίσης  Μουσική Ταβέρνα Έγχορδο: 5 Χρόνια Birthday & Closing Season party (12/4)

 

 

Την ίδια ώρα, οι tour operators ποντάρουν στις χώρες που έχουν διαχειριστεί με καλά αποτελέσματα την επιδημία του κορονοϊο και οι ελληνικοί προορισμοί βρίσκονται ψηλά στη λίστα των πακέτων. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της TUI για την Γερμανία Μάρεκ Άντριστσακ, οι Βαλεαρίδες, τα Κανάρια, η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Κύπρος θα αποτελέσουν τις βασικές αγορές για την φετινή περίοδο, ενώ προγράμματα διακοπών θα υπάρχουν και για την Κροατία και τη Βουλγαρία. Ο γερμανικός τουριστικός όμιλος ξεκινά το φετινό του πρόγραμμα στις 17 Ιουνίου.

Ο τουρισμός ανοίγει στην Ελλάδα χωρίς εκπτώσεις στην ασφάλεια υπογραμμίζει από την πλευρά του ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, επισημαίνοντας ότι η επιλογή των χωρών για τις οποίες ανοίγουν τα σύνορα είναι βασίζεται στη λίστα του EASA. O υπουργός υπενθύμισε ότι η λίστα του EASA καταρτίζεται με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και των ευρωπαϊκών αρχών δημόσιας υγείας.

Καμπάνια για την προβολή του Τουρισμού
Χθες το βράδυ, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στην εκδήλωση για την παρουσίαση της καμπάνιας του ελληνικού τουρισμού για το 2020, ενώ θα προβληθεί για πρώτη φορά το βίντεο της φετινής καμπάνιας για την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης  Και τις απόκριες όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Bras de Frères!

Πηγή: esquire.com.gr