Ένα μικρό κόλπο για τα social media, ένα μεγάλο βήμα για την ηρεμία σου

Σκρολάρεις καθημερινά με διαστημικούς ρυθμούς και μέσα στον ιντερνετικό χυλό κάποιες φορές βρίσκεις διαμαντάκια. Υπάρχει, όμως, ένα πρόβλημα: Ωραίες φωτογραφίες, ενδιαφέροντα posts και καλογραμμένα άρθρα εμφανίζονται εκεί που δεν το περιμένεις την πιο ακατάλληλη στιγμή στο Facebook. Δεν προλαβαίνεις να τα διαβάσεις εκείνη την ώρα, γιατί βιάζεσαι. Το θέμα, λοιπόν, είναι τι κάνεις με αυτό το ζήτημα;

Κακά τα ψέματα, το 90% του χρόνου μας στο Facebook τον περνάμε με τον σκρολάρουμε πάρα πολύ γρήγορα και στην καλύτερη των περιπτώσεων να κάνουμε μία πλάγια ανάγνωση πού και πού. Ο χρόνο που απαιτείται για να παρακολουθήσεις ένα λίγο μεγαλύτερο βίντεο, να απολαύσεις μία συλλογή φωτογραφιών ή ενημερωθείς από μία αναλυτική έρευνα δεν είναι πάντα διαθέσιμος τη στιγμή που τον θες. Υπάρχει όμως το save για αυτό.

Πρόκειται για επιλογή που υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό στο πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο του πλανήτη, η αλήθεια όμως είναι ελάχιστοι χρήστες τη χρησιμοποιούν – το Facebook άλλωστε ποτέ δεν ήταν καλό στο να διαφημίζει τις διευκολύνσεις που παρέχει στους χρήστες του.

Διαβάστε επίσης  Διλήμματα - by GAS Motosport Culture

Όταν βρεις ένα ενδιαφέρον post στο Facebook, πηγαίνεις στις τρεις τελίτσες που υπάρχουν πάνω δεξιά και από το pop up menu επιλέγεις το SAVE.

Το κόλπο για να μη χάνεις τα ενδιαφέροντα πράγματα που συναντάς στους διαδρόμους που ο Mark Zuckerberg και οι συνεργάτες του δημιούργησαν απλώνοντας έναν τεράστιο ιστό σε ολόκληρο τον πλανήτη είναι απλό: Όταν βρεις ένα ενδιαφέρον post στο Facebook, πηγαίνεις στις τρεις τελίτσες που υπάρχουν πάνω δεξιά και από το pop up menu επιλέγεις το SAVE.

Αν είσαι από κινητό, πηγαίνεις πάνω δεξιά όπου βρίσκεις την επιλογή SAVED (σ.σ.: Ή “Αποθηκευμένα” σε περίπτωση που έχεις επιλέξει ελληνική γλώσσα) ενώ αν βρίσκεσαι μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή σου, τότε στην “Αρχική Σελίδα” στην αριστερή στήλη υπάρχει η αντίστοιχη επιλογή. Ένα μικρό βήμα για το Facebook κι ένα μεγάλο βήμα για την ηρεμία σου μόλις έγινε πραγματικότητα.

Πηγή: esquire.com.gr