Ανάσα για τους επιχειρηματίες αποτελεί το άνοιγμα των εσωτερικών χώρων της εστίασης. Αυτό διότι θα μπορούν να εξυπηρετούν περισσότερους πελάτες με δεδομένο τα μέτρα και τις αποστάσεις που παραμένουν σε ισχύ

 

Καθαρίζουν, στρώνουν τα τραπέζια και ετοιμάζονται να υποδεχθούν τους πρώτους πελάτες μετά από σχεδόν τρεις μήνες. Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων και μπαρ μπορούν από χθες να σερβίρουν και στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων τους.

Ένας πελάτης ανά 2,20 τμ. και ελάχιστη απόσταση τραπεζιών σύμφωνα με τη διάταξη των καθισμάτων από 90 εκατοστά ως 1 ,80 μέτρα .

Οι απολυμάνσεις έγιναν, τα αντισηπτικά μπήκαν στις θέσεις τους σε εισόδους τραπέζια και τουαλέτες, όμως δεν βρίσκονται πλέον στις θέσεις τους χιλιάδες υπάλληλοι των μαγαζιών αυτών.

Εδώ σε κανονικές συνθήκες υπήρχε καθημερινά και μουσική μπάντα. Πλέον αυτό είναι αδύνατον, όπως και σε πολλά άλλα μικρά μπαρ κι εστιατόρια, κάτι που σημαίνει κι άλλους άνεργους καλλιτέχνες.

Αρκετά εστιατόρια και μπαρ δεν θα ανοίξουν, όχι γιατί δεν το επιθυμούν οι ιδιοκτήτες τους, αλλά γιατί δέχθηκαν τη χαριστική βολή από το τρίμηνο λουκέτο λόγω κοροναϊού εξαντλώντας και τις τελευταίες οικονομικές αντοχές τους.

Διαβάστε επίσης  Doctor auto-moto show στην PISTAPARK, ένα show μηχανοκίνητου αθλητισμού που τα είχε όλα!

Πηγή: in.gr