Κάνει το πρόσωπο να φαίνεται φρέσκο δροσερό γεμάτο ζωντάνια και αυτός είναι ο καλύτερός σας φίλος. Φυσικά μπορούμε να το βρούμε σε διάφορες εκδοχές του όπως σε stick, compact αλλά και σε υγρή μορφή.

 

Τα σωστά σημεία για να το χρησιμοποιήσουμε:

Κάτω από το κόκκαλο του φρυδιού ώστε να δημιουργήσουμε την εντύπωση ότι τα μάτια είναι μεγαλύτερα και πιο ξεκούραστα. Έπειτα στα ζυγωματικά και στη συνέχεια στην επιφάνεια της μύτης. Συμπληρωματικά μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και πάνω απο τα χείλη (στην καρδιά των χειλιων).

 

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το υγρό highlighter όταν το χρησιμοποιούμε συνδυαστικά με το foundation(σε υγρή μορφή).

Δείτε όμως τι πρέπει να προσεξουμε:

Στα λιπαρά δέρματα δείχνετε μεγαλύτερη προσοχή ειδικά όσες χρησιμοποιείτε πούδρα. Προτιμήστε highlighter σε compact μορφή για να αποφύγετε την υπερβολική γυαλάδα. Μεγαλύτερη προσοχή δείχνετε σε ώριμες επιδερμίδες για να μην τονιστούν οι γραμμές και προτιμήστε την εφαρμογή σε πιο σταθερά σημεία του προσώπου. Σε κανονικά δέρματα είναι υπέροχα και τα υγρά highlighter.

Διαβάστε επίσης  EditoReal Issue 789: Παράδειγμα προς αποφυγή!

Σε δέρματα που έχουν έντονους πόρους καλό είναι να εφαρμόζετε πρώτα ένα primer και μέτα από πάνω το highlighter. Σε δέρματα με ακμή εφαρμόζετε σε πολύ προσεγμένες ποσότητες και σε σταθερά σημεία του προσώπου (στα οστά).
Και μην ξεχνάμε ότι το highlighter δημιουργήθηκε για να αναδείξει την ομορφιά σας και γι αυτό θα πρέπει να αποφεύγουμε τις υπερβολές.

Τip

Πολύ ωραίο σαν αποτέλεσμα είναι η γυαλάδα στο τελείωμα του μπούστου, στα κόκκαλα και στους ώμους, ειδικότερα τώρα που έχουμε μπει για τα καλά στη θερινή περίοδο του χρόνου.

Την επόμενη εβδομάδα θα μιλήσουμε για το πως να φροντίζουμε μόνοι μας το δέρμα του προσώπου τους καλοκαιρινούς μήνες.

Για την Chillin Press

Dimitris Fragkioudakis (Makeup Artist)