Η Ελλάδα είναι έτοιμη να ξαναρχίσει τον τουρισμό από την ερχόμενη εβδομάδα, και για το λόγο αυτό, όλα τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου έχουν ενισχυθεί με επιπλέον ιατρικό προσωπικό, τονίζει σε σημερινό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της η δημόσια Αυστριακή Ραδιοτηλεόραση (ORF).

 

Το δημοσίευμα αναφέρει πως κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο τουριστικό νησί της Σαντορίνης ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι «η υγεία των επισκεπτών μας έχει ύψιστη προτεραιότητα», ενώ, νωρίτερα, «ο ίδιος είχε επισκεφθεί το νοσοκομείο του νησιού και το βράδυ, με φόντο τον γιγαντιαίο κρατήρα στο νησί της Σαντορίνης, θέλει να απευθύνει έκκληση σε όλους τους τουρίστες να επισκεφθούν την Ελλάδα, για την οποία ο τουρισμός είναι ο σημαντικότερος κλάδος της οικονομίας».

«Ήδη την προηγούμενη ημέρα, ο Έλληνας υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είχε ανακοινώσει ότι, ενόψει επανεκκίνησης του τουρισμού, η Ελλάδα προσέλαβε 687 γιατρούς και νοσηλευτές στα νησιά. Επιπλέον, περίπου 450 κρεβάτια σε μονάδες εντατικής θεραπείας διατέθηκαν για παραθεριστές. Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε επίσης ότι έχουν προγραμματιστεί μεταφορές με αεροπλάνα και ελικόπτερα, σε περίπτωση που ένας παραθεριστής αρρωστήσει στα νησιά».

Διαβάστε επίσης  Τα τέσσερα ζώδια που θα ευνοήσει ερωτικά και οικονομικά η Αφροδίτη στους Ιχθύς

Η Ελλάδα ανοίγει τα σύνορά της, χερσαία και μη

Στην ιστοσελίδα της Αυστριακής Ραδιοτηλεόρασης επισημαίνεται ακόμη, πως ταξιδιώτες από πολλές χώρες – συμπεριλαμβανομένης της Αυστρίας – θα μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα από την επόμενη εβδομάδα χωρίς καραντίνα, ενώ θα υπάρχουν μόνον δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον κορονοϊό.

Αναφέρεται επίσης ότι η Ελλάδα ανοίγει τα χερσαία σύνορά της αρχικά προς τη Βουλγαρία, και πως ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ανακοίνωσε την προηγούμενη ημέρα ότι οι πτήσεις προς όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας θα είναι επίσης διαθέσιμες από την 1η Ιουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ