Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους τουρίστες να έρθουν στην Ελλάδα. Σε μια διαφορετική και ιδιαιτέρως δύσκολη καλοκαιρινή σεζόν λόγω της πανδημίας, ο πρωθυπουργός βγήκε μπροστά και από την μαγευτική Σαντορίνη κάλεσε τους πολίτες του εξωτερικού να επισκεφθούν την χώρα μας που είναι από τους ασφαλέστερους προορισμούς της Ευρώπης.

 

Άλλωστε η καλύτερη διαφήμιση για την Ελλάδα ήταν η άμεση αντίδραση της κυβέρνησης απέναντι στον Κορονοϊό με την ταχύτατη λήψη μέτρων, η οποία εμπόδισε την διασπορά της νόσου, γεγονός που αναγνωρίστηκε από αρκετούς ηγέτες εντός και εκτός της Ε.Ε.

Την ώρα του ηλιοβασιλέματος στην καλντέρα που μαγνητίζει τα βλέμματα εκατομμύριων επισκεπτών και με φόντο το ηφαίστειο, ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους των διεθνών μέσων ενημέρωσης που ήταν στην Σαντορίνη έστειλε μήνυμα σε όσους σκέφτονται να περάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές στην χώρα μας. “Το μήνυμά μου είναι απλό, ελάτε στην Ελλάδα, πείτε στους φίλους σας, στους αναγνώστες σας, στους ακροατές σας, στους τηλεθεατές σας ότι έχουμε ανοίξει κι ότι είναι καλοδεχούμενοι“.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη στόχος δεν είναι η Ελλάδα να γίνει ο πρώτος προορισμός της Ευρώπης αλλά ο ασφαλέστερος, γι’ αυτό κάλεσε τους τοπικούς παράγοντες του νησιού και τους ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων “να διαφυλάξουν ως κόρη οφθαλμού” την εικόνα που έχει κερδίσει η χώρα μας μέχρι σήμερα.

Διαβάστε επίσης  EditoReal Issue 789: Παράδειγμα προς αποφυγή!

Εκτός οι παραδοσιακοί μας … “πελάτες”

Το γεγονός ότι η πανδημία “χτύπησε” χώρες που οι πολίτες τους επέλεγαν την χώρας μας για να περάσουν τις διακοπές τους όπως η Ιταλία, η Γαλλία, η Βρετανία, η Αμερική, και η Κίνα προβληματίζουν ιδιαίτερα τους ξενοδόχους που αναμένουν από την Δευτέρα τα πρώτα κύματα τουριστών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τοπικούς παράγοντες, άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και τις ανησυχίες που υπάρχουν για την τουριστική σεζόν τόνισε πως ο στόχος είναι ο κλάδος να παραμείνει ζωντανός. “Να φροντίσουμε ο τουριστικός κλάδος να ξεπεράσει αυτό το δύσκολο καλοκαίρι ελπίζοντας ότι η επόμενη χρονιά θα είναι επιτυχημένη. Για τώρα θέλουμε ο κλάδος να παραμείνει ζωντανός και να επιζήσουμε ενός πολύ δύσκολου καλοκαιριού”.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρξει ένα νέο γενικό lockdown με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που υπάρχουν. “Τα πάντα θα εξαρτηθούν από τη συμπεριφορά των ανθρώπων. Υπάρχουν λίγα πράγματα που δεν θα επιτρέψουμε για φέτος το καλοκαίρι αλλά πρέπει να γίνουν σεβαστά. Οι Κινέζοι τουρίστες ταξιδεύουν όλο το χρόνο και έχουν λόγο να έλθουν στην Ελλάδα και σε άλλη εποχή. Γενικότερα όμως και μόνο η πολιτιστική μας κληρονομιά αξίζει να φέρει τουρίστες στην Ελλάδα όλο το χρόνο” απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε σχετική ερώτηση.

Διαβάστε επίσης  Βραδιά εγκαινίων για το iReady Service & Accessories!

Στόχος η επιμήκυνση του τουρισμού

Η κυβέρνηση σε συνεργασία με τον ΣΕΤΕ αναζητά τρόπους επέκτασης της σεζόν προκειμένου να μην χαθεί τελείως η φετινή χρονιά. Ήδη έχει ανακοινωθεί η διεύρυνση του κοινωνικού τουρισμού ενώ θα υπάρξουν και ελκυστικά τουριστικά πακέτα και για το εξωτερικό προκειμένου να επισκεφθούν την χώρα μας και εκτός καλοκαιριού. “Θέλουμε να επιμηκύνουμε την τουριστική σεζόν μας και ο τρόπος να το κάνουμε είναι να πείσουμε τον κόσμο ότι έχει πολλούς καλούς λόγους να έρθει στην Ελλάδα” είπε ο πρωθυπουργός. Παράλληλα σημείωσε πως το ηλιοβασίλεμα μπορεί να το απολαύσει κανείς καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. “Η Ελλάδα έχει υπέροχα βουνά, μία πανέμορφη ηπειρωτική χώρα και μία απίστευτα πλούσια πολιτιστική κληρονομιά που πιστεύω ότι δεν έχουμε καταφέρει να αξιοποιήσουμε πλήρως” δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Θωρακισμένα τα ελληνικά νησιά

Ο πρωθυπουργός τόνισε κατηγορηματικά πως τα νησιά είναι πλήρως εξοπλισμένα προκειμένου να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε ενδεχόμενο, σημειώνοντας πως υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο από το υπουργείο Υγείας. “Δε νιώθουμε ότι υπάρχει κάποιος ιδιαίτερο κίνδυνος και αν υπάρξει τοπικά κίνδυνος υπάρχει η υγειονομική υποδομή για να τον αντιμετωπίσουμε” είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου από διεθνές μέσο ενημέρωσης. Παράλληλα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο νοσοκομείο της Σαντορίνης που επισκέφθηκε νωρίτερα. “Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Σας ζητώ να επισκεφθείτε το νοσοκομείο της Σαντορίνης και να δείτε την ποιότητα των υπηρεσιών. Φυσικά δεν υπάρχει τρόπος να κινηθούμε χωρίς να υπάρχει κάποιος κίνδυνος αλλά έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά για να σχεδιάσουμε το άνοιγμα στον Τουρισμό με ασφάλεια. Ταυτόχρονα υπάρχουν κανόνες που πρέπει να τηρούνται“.

Διαβάστε επίσης  Bras de Frères: Η live διασκέδαση στα καλύτερά της! (10/4 - 23/4)

Πηγή: thetoc.gr