Υπάρχει θέμα στο κλάδο της διασκέδασης…αυτό είναι ξεκάθαρο και αδιαμφισβήτητο.

Το άνοιγμα των beach bars και των κέντρων διασκέδασης (bars, clubs) έχει δημιουργήσει μεγάλη αναταραχή στη κυβέρνηση, αλλά και στους ιδιοκτήτες του κλάδου. Οι συνεχείς έλεγχοι, τα πρόστιμα και τα λουκέτα σε πολλές περιπτώσεις, ακόμα και στο νησί μας τρομάζουν όσους δυσκολεύονται να ελέγξουν τη ροή του κόσμου.

 

Ας μη γελιόμαστε…είσαι κλειστός για δύο μήνες, ανοίγεις τις πόρτες σου και έρχεται κόσμος που πρέπει να διώξεις, γιατί έχεις φθάσει τα όρια πληρότητας. Πως μπορείς να το κάνεις αυτό όταν τα έξοδα σου τρέχουν και εσύ πρέπει να βγάλεις το μέγιστο σε μερικά βράδια;

Την ίδια στιγμή οι φόβοι της κυβέρνησης ότι μια ανεξέλεγκτη κατάσταση θέτει σε κίνδυνο τη διάσωση του τουρισμού είναι βάσιμοι. Αν αυξηθούν τα κρούσματα και ταξιδέψουν εικόνες συνωστισμού στο εξωτερικό μπορεί να τιναχτεί στον αέρα η «ασφαλής» εικόνα στην οποία έχουμε επενδύσει μέχρι σήμερα για την διάσωση του τουρισμού.

Διαβάστε επίσης  Street Food Festival News: Ο Νίκος Μαυρής για πρώτη φορά στο Ηράκλειο

 

Πως μπορεί να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε να είναι βιώσιμες οι επιχειρήσεις διασκέδασης χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία; Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να λειτουργήσει και η ατομική ευθύνη. Δεν μπορεί να κάνει τον αστυνόμο ο κάθε ιδιοκτήτης και να παρεξηγείται με τον πελάτη του γιατί δεν μπορεί να τον βάλει μέσα. Θα πρέπει και ο ίδιος ο πελάτης να αντιληφθεί ότι αν θέλει να διασφαλίσει την είσοδο του να φροντίσει να κάνει την κράτηση του. Θα πρέπει και ο ίδιος να αντιληφθεί την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται ο ιδιοκτήτης ή ο υπάλληλος.

Ξέραμε από τη πρώτη στιγμή ότι αυτό θα είναι ένα πολύ διαφορετικό καλοκαίρι. Αυτό επιβεβαιώνεται καθημερινά και στη λειτουργία των χώρων εστίασης και στο τομέα της διασκέδασης. Ας ευχηθούμε να μην χρειαστεί να δούμε άλλα λουκέτα από ελέγχους, αλλά και να μην δούμε τελικά να κλείνουν επιχειρήσεις γιατί ο τζίρος τους βρέθηκε στα τάρταρα.

Διαβάστε επίσης  EditoReal Issue 789: Παράδειγμα προς αποφυγή!

Ο φόβος μου είναι ότι επειδή ο κλάδος της διασκέδασης δεν είναι συμπαγής και δεμένος, θα ακολουθήσουν πολλές «ανώνυμες» καταγγελίες για φαινόμενα συνωστισμού σε κάποιους χώρους και θα καταλήξουμε να βγάζουμε τα μάτια μας για ένα μερίδιο στη πίτα. Μακάρι να μην επιβεβαιωθούν οι φόβοι μου…

 

Γράφει ο Ανδρέας Γαρυφαλής

Για την Chillin Press