Θα έχει τελικά 4 κάμερες;

 

Πότε κυκλοφορεί το iPhone 12; Αυτή είναι μία από τις δημοφιλέστερες απορίες που έχει ο τεχνολογικός κόσμος τους τελευταίους -τουλάχιστον- 5 μήνες. Διόλου τυχαία, τυγχάνει να είναι και μία από τις πιο συχνές αναζητήσεις στη Google. Μέχρι στιγμής ξέρουμε κάποια πράγματα, αν και τα δεδομένα μοιάζουν να ισορροπούν ανάμεσα στις επίσημες διαρροές και τις φήμες.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα έχουν διαρρεύσει εσχάτως, το επόμενο smartphone της Apple θα θυμίζει σχεδιαστικά το iPhone 5 και θα φέρει τον επεξεργαστή A14. Θα κυκλοφορήσει σε 4 μοντέλα (iPhone 12, iPhone 12 Max, iPhone 12 Pro και iPhone 12 Pro Max) και έως τώρα δεν έχει γίνει σαφές αν η παρουσίασή του θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

Οι insiders της Apple επιμένουν ότι θα ξεπεράσει σε πολλούς τομείς το iPhone 11, το οποίο βέβαια έκανε τεράστιο γκελ στην αγορά, όντας η κορυφαία μέχρι σήμερα συσκευή της αμερικανικής εταιρείας: Με σωστές προδιαγραφές, άρτια χαρακτηριστικά και στην ιδανική τιμή. Ένα θέμα που γεννάται είναι το κόστος που θα έχει το iPhone 12, ειδικά συγκριτικά με τον προκάτοχό του, από τη στιγμή που δεν έχει καν ξεκαθαριστεί επίσημα αν θα υποστηρίζει το 5G.

Διαβάστε επίσης  Γυναίκα & Άθληση: Όσα πρέπει να γνωρίζεις από τον Μανώλη Λουπασάκη

Τα πιο σημαντικά leaks για τα μοντέλα του iPhone 12 ωστόσο είναι μάλλον τα παρακάτω:

iPhone 12: Θα είναι εξοπλισμένο με OLED panel 5,4 ιντσών και ανάλυση 2340 x 1080. Κάποιοι αναλυτές τονίζουν ότι θα ισάγει την τεχνολογία Y-OCTA, η οποία θα επιτρέπει στον χρήστη να επωφεληθεί περαιτέρω από τους αισθητήρες της συσκευής. Θα έχει μνήμη 4GB RAM και χωριτικότητα 128 GB και 256 GB. Οι κάμερές του θα ακολουθούν τη λογική του iPhone 11.

iPhone 12 Max: Η οθόνη επεκτείνεται στις 6,1” και ο επεξεργαστής του θα είναι ίδιος με το iPhone 12. Η ουσιαστική διαφορά θα είναι στην ανάλυση (2532×1170). Θα υπάρχει επίσης και αισθητήρας αφής.

iPhone 12 Pro: Θα διαθέτει μία flexible OLED οθόνη, ανάλυσης 2532×1170, μαζί με τεχνολογία Y-OCTA. Υπάρχει πιθανότητα η οθόνη να υποστηρίζει και ένα refresh rate 120Hz. Το iPhone 12 Pro θα έχει μνήμη RAM 6 GB, με την χωριτικότητά του να εκτείνεται από τα 128 GB μέχρι και τα 512 GB. Φημολογείται ακόμη πως θα διαθέτει τέσσερις πίσω φακούς με κύριο αισθητήρα 64MP και αισθητήρα LiDAR, που θα λειτουργεί με εφαρμογές iPhone AR.

Διαβάστε επίσης  EditoReal Issue 789: Παράδειγμα προς αποφυγή!

iPhone 12 Pro Max: Θα έχει σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά με το iPhone 12 Pro αλλά με μεγαλύτερη οθόνη (6,7” OLED panel) και την ανάλυση να φτάνει στα 2778×1824.

Πηγή: esquire.com.gr