Η Λίβερπουλ που περιμένει τη στέψη, η πρώτη τετράδα, η αλυσίδα των «πέντε» για το κόλπο της Ευρώπης και των «έξι» για την αποφυγή του υποβιβασμού. Την ώρα που η Premier League μετρά αντίστροφα για το restart, το PlanetFootball αναλύει το διακύβευμα σε όλες τις κρίσιμες ζώνες της βαθμολογίας.

 

Τα πρώτα τρία κομμάτια της σεζόν στο Νησί έφταναν και περίσσευαν για να υποδείξουν τον πρωταθλητή στη φετινή Premier League. Η Λίβερπουλ άρχισε να προβάρει τον τίτλο πριν καν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος, αφού το δικό της «εξπρές» σε συνδυασμό με την γεμάτη στάσεις πορεία της Μάντσεστερ Σίτι δεν άφησε περιθώρια για μια αμφίρροπη κούρσα όμοια του 2018/19. Ταυτόχρονα, βέβαια, η διακοπή ελέω πανδημίας διατηρεί ορθάνοιχτη την υπόθεση για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και τη μάχη του υποβιβασμού και πλέον η επιστροφή στη δράση θα κρίνει τους τελικούς αποδέκτες για όλες τις καίριες θέσεις της βαθμολογίας.

Λίγες ώρες προτού Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ (17/6, 22:15) σαλπίσουν επίσημα την επανέναρξη και την είσοδο στο τελευταίο τέταρτο της αγωνιστικής περιόδου, το PlanetFootball παραθέτει τις εκκρεμότητες σε κάθε πεδίο: πότε σφραγίζει η Λίβερπουλ τον τίτλο, η «μάχη» του Champions League και του Europa League και οι υποψήφιοι για την παραμονή και το «αντίο» από τα σαλόνια της PL.

(Η βαθμολογική κατάταξη μέχρι πριν από το restart)

ΤΙΤΛΟΣ: ΠΟΤΕ ΤΟ ΣΗΚΩΝΕΙ Η ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ;

Αν δεν είχε ξεσπάσει η πανδημία ο Γιούργκεν Κλοπ και οι παίκτες του θα απολάμβαναν ήδη τις διακοπές τους υπό το status των πρωταθλητών. Ωστόσο, ακόμη εκκρεμεί η μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου, η οποία, όμως, δεν πρόκειται να αργήσει.

Διαβάστε επίσης  EditoReal Issue 790: Ας κρατήσουμε το θετικό!

Η χαοτική διαφορά των 25 βαθμών από την δεύτερη Σίτι (ματς λιγότερο) σε συνδυασμό με τις 9 αγωνιστικές που απομένουν σημαίνουν πως με μίνιμουμ δύο νίκες απέναντι σε Έβερτον και Κρίσταλ Πάλας η Λίβερπουλ θα σφραγίσει και επίσημα το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 30 χρόνια.

Στο σενάριο λοιπόν που η Σίτι επικρατήσει στα δικά της παιχνίδια με την επανέναρξη (Άρσεναλ, Μπέρνλι), οι Reds με δικό τους 2/2 θα είναι ήδη στην κορυφή της Αγγλίας από την Τετάρτη (24/6).

Αν πάλι οι περσινοί πρωταθλητές ηττηθούν με το… καλημέρα απέναντι στους Κανονιέρηδες, τότε με νίκη στο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ η Λίβερπουλ θα πανηγυρίσει την κατάκτηση από την Κυριακή (21/6), καθώς η διαφορά των 28 βαθμών είναι πρακτικά αδύνατον να γεφυρωθεί στις 9 εναπομείνασες αγωνιστικές. Σε περίπτωση ισοπαλίας στο μεγάλο ματς του «Etihad» και πάλι η Λίβερπουλ θα χρειάζεται τις δύο νίκες.

CHAMPIONS LEAGUE: ΣΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΤΙΜΩΡΗΜΕΝΗΣ ΣΙΤΙ

Από τη στιγμή που ο τίτλος χάθηκε με κάτω τα χέρια από τον περασμένο χειμώνα, οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα κατέχουν τη 2η θέση και μαζί με Λέστερ και Τσέλσι ιδανικά θα ακολουθούσαν τη Λίβερπουλ στο Champions League της επόμενης περιόδου.

Διαβάστε επίσης  Bras de Frères σημαίνει live διασκέδαση για όλους! (28/3 - 07/4)

Ωστόσο, το ευρωπαϊκό μέλλον της Μάντσεστερ Σίτι παραμένει αμφίβολο, την ώρα που το πόρισμα από την εκδίκαση της έφεσης που άσκησε στο CAS για τον διετή αποκλεισμό που της επιβλήθηκε από την UEFA αναμένεται στα μέσα Ιουλίου.

Η υπόθεση «Ευρώπη», λοιπόν, είναι απόλυτα αλληλένδετη με την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου και με δεδομένη την τιμωρία προς το παρόν, μπαίνει στο κόλπο και η 5η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έτσι κι αλλιώς, η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ θα δώσει «μάχη» με τους Μπλε του Φρανκ Λάμπαρντ για να ανατρέψει το -3 που τους χωρίζει ενόψει restart.

EUROPA LEAGUE: ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΚΑΙ Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ FA CUP

Δύο εισιτήρια προβλέπονται εξ ορισμού για τους ομίλους του Europa League ανάμεσα στις ομάδες της Premier League, αυτό της 5ης θέσης και του νικητή του FA CUP. Σε περίπτωση που ο τροπαιούχος κατέχει ήδη θέση στην πρώτη 5αδα τότε παίρνει το εισιτήριο ο αμέσως επόμενος στη βαθμολογία κι έτσι Γουλβς, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Τότεναμ και Άρσεναλ θα παλέψουν μέχρι τέλους για το ένα έξτρα εισιτήριο, ενώ αν ισχύσει η τιμωρία της Σίτι τότε θα είναι διαθέσιμες και οι δύο θέσεις.

Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Κύπελλο βρίσκεται ακόμα στα προημιτελικά, με Άρσεναλ, Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ να είναι ακόμη εντός θεσμού, όπως και οι Νόριτς και Νιουκάστλ, που συνεπώς διατηρούν επίσης μια κρυφή ελπίδα για ευρωπαϊκή έξοδο.

Διαβάστε επίσης  Του Λωλοστεφανή - by GAS Motosport Culture

Πέραν αυτών, υπάρχει και το εισιτήριο από το League Cup, που κατέκτησε η Σίτι και έτσι θα δοθεί στον 7ο της βαθμολογίας ή τον αμέσως επόμενο που δεν έχει εξασφαλίσει προνομιούχο θέση.

Οι αγώνες-κλειδιά:

Τότεναμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (19/6, 22:15)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (24/6, 20:00)
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Τότεναμ (2/7, 20:00)
Γουλβς – Άρσεναλ (4/7, 17:00)
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Γουλβς (8/7, 22:00)
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι (11/7, 17:00)
Τότεναμ-Άρσεναλ (11/7, 17:00)
Τσέλσι – Γουλβς (26/7, 17:00)

ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ: ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ «ΕΞΙ»

Το σίριαλ παραμονής αφορά άμεσα τις Μπράιτον, Γουέστ Χαμ, Γουότφορντ, Μπόρνμουθ, Άστον Βίλα και Νόριτς. Οι τρεις τελευταίες βρίσκονται εντός της επικίνδυνης ζώνης, με τα Καναρίνια να είναι από καιρό το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό και να απέχουν από την 15η Μπράιτον στο -9.

Ενδιάμεσα το τοπίο εξακολουθεί να είναι χλωμό και οι ουκ ολίγες μεταξύ τους αναμετρήσεις μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα καθορίσουν εν πολλοίς ποιες τρεις ομάδες θα ανανεώσουν τη συμμετοχή τους στην Premier League την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Οι αγώνες-κλειδιά:

Νόριτς – Μπράιτον (4/7, 17:00)
Γουότφορντ – Νόριτς (8/7, 22:00)
Νόριτς – Γουέστ Χαμ (11/7, 17:00)
Γουέστ Χαμ – Γουότφορντ (15/7, 22:00)
Μπόρνμουθ – Σαουθάμπτον (18/7, 17:00)
Γουέστ Χαμ – Άστον Βίλα (26/7, 17:00)

Πηγή: gazzetta.gr