Στις 4 Ιουλίου θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο των Χανίων, η πρώτη πτήση του tour operator Apollo, του Der Touristik Group, από την Στοκχόλμη, ανοίγοντας την εφετινή τουριστική περίοδο από την Σκανδιναβία.

 

Η άμεση αντίδραση του Apollo, έγινε αμέσως μετά την ανακοίνωση της Σουηδού υπουργού Εξωτερικών Ann Linde, σύμφωνα με την οποία η Σουηδία θα άρει από τις 30 Ιουνίου την σύσταση για μη απαραίτητα ταξίδια για 10 ευρωπαϊκές χώρες. Οι χώρες αυτές είναι Βέλγιο, Γαλλία, Ελλάδα, Ισλανδία, Ιταλία, Κροατία, Λουξεμβούργο, Πορτογαλία, Ελβετία και Ισπανία.

Όπως αναφέρει ο μεγάλος tour operator, «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η Σουηδία ανοίγει τώρα για ταξιδιώτες σε Ελλάδα, Ισπανία, Κροατία και Πορτογαλία στο πλαίσιο του προγράμματος ναύλωσης. Εξετάζουμε τώρα το πρόγραμμα πτήσης μας για να ξεκινήσουμε να πετάμε το συντομότερο δυνατό, με την πρώτη μας αναχώρηση στις 4 Ιουλίου, στην Κρήτη».

Αυτή τη στιγμή, ο Apollo πουλάει 4 προορισμούς στην Ελλάδα, Κρήτη, με 181 ξενοδοχεία, Ρόδο, με 62 ξενοδοχεία, Πάργα, με 42 ξενοδοχεία και Λευκάδα, με 16 ξενοδοχεία, ενώ στους 36 συνολικά προορισμούς που περιλαμβάνονται στο αρχικό πρόγραμμά του είναι η Σαντορίνη, με 46 ξενοδοχεία, η Κέρκυρα, με 23 ξενοδοχεία, η Κως με 30 ξενοδοχεία, κ.λπ., αλλά είναι άγνωστο αν θα υπάρξουν πτήσεις για όλους, καθώς θα εξαρτηθεί από την ζήτηση. Μάλιστα στις 27 Μαϊου, είχε αποσταλεί επιστολή σε συγκεκριμένους προορισμούς που ανέφερε τοπικές ακυρώσεις λόγω κορωνοϊού.

Διαβάστε επίσης  Υπουργείο Εργασίας: Τι αλλάζει στη ζωή μας με το εργασιακό νομοσχέδιο

Μετά το άνοιγμα της Σουηδίας, αναμένεται να ξεκινήσουν και οι υπόλοιπες σκανδιναβικές χώρες, γεγονός πολύ σημαντικό, αφού αποτελούν βασική δεξαμενή του ελληνικού Τουρισμού. Μόνο στην Κρήτη οι Σκανδιναβοί τουρίστες είναι λίγο λιγότεροι από 1 εκατ.!!!

Πηγή: money-tourism.gr