«Δεν έχει σταματήσει να υπάρχει και σε μερικές περιοχές όπου αρχίζουν να χαλαρώνουν τα μέτρα αυτό επανεμφανίζεται με χαρακτηριστικό παράδειγμα την περιοχή της Ξάνθης» επισημαίνει ο καθηγητής

 

Σε δημοσίευση στο ευρωπαϊκό περιοδικό General Public Health, σύμφωνα με την οποία στην Ευρώπη υπάρχουν 6-7 χώρες αυτή την στιγμή που είναι πιο ευάλωτες στον κορωνοϊό, μέσα στις οποίες είναι και η Ελλάδα, αναφέρθηκε ο καθηγητής ιατρικής Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, όπως εξήγησε ο κ. Γώγος, είναι πως αυτές οι χώρες και ιδιαίτερα η Ελλάδα έχει γερασμένο πληθυσμό και πληθυσμό με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα που ζουν πολύ καιρό.

Αυτό σημαίνει ότι ναι μεν αντιμετωπίζονται καλά από το σύστημα υγείας γιατί ζουν πολύ καιρό αλλα ταυτόχρονα πρόκειται για έναν πληθυσμό ευάλωτο που αν ο ιός διασπαρθεί στην χώρα μας τα αποτελέσματα θα είναι άσχημα.

«Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί» πρόσθεσε.

Παράλληλα αναφέρει πως υπάρχει μια δραστηριότητα του ιού. «Δεν έχει σταματήσει να υπάρχει και σε μερικές περιοχές όπου αρχίζουν να χαλαρώνουν τα μέτρα αυτό επανεμφανίζεται με χαρακτηριστικό παράδειγμα την περιοχή της Ξάνθης» επισημαίνει ο καθηγητής.

Διαβάστε επίσης  Και τις απόκριες όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Bras de Frères!

Όπως υπογραμμίζει στην υπόλοιπη χώρα δεν είχαμε κυκλοφορία του ιού και αυτό φάνηκε από την παρακολούθηση μέχρι τώρα. Τα αποτελέσματα της καραντίνας ήταν ικανοποιητικά γι αυτό δεν είχαμε δραστηριοποίηση του ιού σε άλλες περιοχές της Ελλάδος και γι αυτό πρέπει να υπάρχει ο νους στον περιορισμό του ιού σε περιοχές όπως τη Ξάνθη.

Επιπλέον ο καθηγητής σημειώνει πως κοιμάται πιο ήσυχα απ’ ότι κοιμόταν τους πρώτους 2 μήνες ενώ συμπληρώνει πως υπάρχει πολύ καλή επιτήρηση και μέτρα που παίρνονται συνεχώς τα οποία ελπίζει να τηρηθούν και το καλοκαίρι.

Πηγή: protothema.gr