Όταν οι Βρετανοί τουρίστες θα επισκέπτονται την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ισπανία και τη Γαλλία, δεν θα υποχρεούνται να παραμείνουν σε καραντίνα 14 ημερών κατά την επιστροφή τους στη Βρετανία.

 

Το ενδεχόμενο να δημιουργήσει μια τουριστική «αερογέφυρα» προς ασφαλείς τουριστικούς προορισμούς εντός της Ευρώπης, που θα καταργεί την καραντίνα κατά την επιστροφή, εξετάζει σοβαρά η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας.

Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της Telegraph, στους ασφαλείς τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης περιλαμβάνεται η Ελλάδα, αλλά και χώρες όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Γαλλία.

Δεν θα υπάρχει υποχρέωση για καραντίνα 14 ημερών

Κατά τις πληροφορίες, όταν οι Βρετανοί τουρίστες θα επισκέπτονται τις εν λόγω χώρες δεν θα υποχρεούνται να παραμείνουν σε καραντίνα 14 ημερών κατά την επιστροφή τους στη Βρετανία.

Όπως όλα δείχνουν, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, το μέτρο πιθανότατα θα τεθεί σε ισχύ από τις 4 Ιουλίου, ενώ οι σχετικές ανακοινώσεις από τη βρετανική κυβέρνηση αναμένονται στις 29 Ιουνίου, ημερομηνία κατά την οποία έχει προγραμματιστεί η επανεξέταση των περιοριστικών μέτρων που έχει επιβάλλει η Βρετανία.

Διαβάστε επίσης  Του Λωλοστεφανή - by GAS Motosport Culture

Οι «αερογέφυρες» προς τους τουριστικούς προορισμούς θα στήνονται με βάση τα επιδημιολογικά κριτήρια και τις γνωμοδοτήσεις του επιστημονικού προσωπικού της Βρετανίας και δη του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.

Μέχρι σήμερα, περί τις 10 ευρωπαϊκές χώρες πληρούν τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία των «αερογεφυρών».

Πηγή: insider.gr