«Στην Ελλάδα από τα πάρτι θα την πάθουμε» δήλωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, αναφερόμενος στην εμφάνιση κρουσμάτων στη Θεσπρωτία και σχολιάζοντας τις εικόνες συνωστισμού σε μαγαζιά.

 

Ο κ. Βατόπουλος επεσήμανε πως είναι δύσκολο οι άνθρωποι να συνειδητοποιήσουν το πρόβλημα και μπορούν τουλάχιστον να αποφύγουν τις συναθροίσεις και τα πάρτι.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ αναφέρθηκε στη Γερμανία όπου πλέον ο δείκτης R0 ξεπέρασε το 2 επειδή υπάρχουν πολλές μικροεστίες σε διάφορα μέρη σαν αυτές που συζητούνται για τα περιστατικά της Ελλάδας.

Σε ερώτηση για το αν η Παραμυθιά θα είναι ο νέος Εχίνος, ο κ. Βατόπουλος είπε πως υπάρχει η λογική του παγόβουνου, δηλαδή έχεις ενδεχόμενα λίγα κρούσματα και ενδεχόμενα πολλά κρούσματα από κάτω. «Ας ελπίσουμε ότι δεν θα γίνει» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η Θεσπρωτία δεν ήταν στον χάρτη της πανδημίας όμως ξαφνικά βρέθηκε. Γι αυτό αν κάποιος νιώθει ότι μπορεί να είναι άρρωστος ας αποταθεί στο Σύστημα Υγείας. Όποιος έχει γρίπη ας πούμε ότι έχει κορονοϊό μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Το παιχνίδι παίζεται στην γρήγορη διάγνωση» τονίζει ο κ. Βατόπουλος.

Διαβάστε επίσης  Τα Σαββατοκύριακα στον Αμπαδιώτη είναι live!

Αναφερόμενος σε ενδεχόμενο δεύτερο κύμα του COVID-19, τόνισε πως οι ασυμπτωματικοί μπορεί να το φέρουν ενώ δεν απέκλεισε να έρθει μέσα στο καλοκαίρι.

Για τη διαφορά του κορονοϊού με τον SARS είπε πως ο δεύτερος μεταδιδόταν μόνο από συμπτωματικούς, άρα, ήταν ευκολότερο να απομονωθούν.

Πηγή: reader.gr