Οι εξαγορές συνδυαστικά αφορούν σε πέντε ακίνητα 67.000 τετραγωνικών και 1.094 δωματίων.

 

Την προσθήκη πέντε ακόμα ξενοδοχειακών μονάδων στο ελληνικό χαρτοφυλάκιό τους προσέθεσαν οι πολυεθνικές εταιρίες real estate Hines και Henderson Park. Μετά την απόκτηση του Athens Ledra τo 2017 έναντι 33 εκατ. ευρώ το οποίο μεταμορφώθηκε σε το οποίο μεταμορφώθηκε στο πεντάστερο Grand Hyat, ο αμερικανικός όμιλος ολοκλήρωσε την επόμενη επενδυτική κίνηση του στον τουριστικό κλάδο στο δημοφιλή προορισμό της Κρήτης.

Οι εξαγορές συνδυαστικά αφορούν σε πέντε ακίνητα 67.000 τετραγωνικών και 1.094 δωματίων σε παραθαλάσσιες τοποθεσίες στην Κρήτη.

Ειδικότερα, οι δυο εταιρίες εξαγόρασαν:

Το τριάστερο ξενοδοχείο Coral και το τετράστερο Avra Collection Hermes Hotel του ομίλου Μαμιδάκη, στον κόλπο Μιράμπελλο, στον Άγιο Νικόλαο, δυναμικότητας 170 και 218 δωματίων αντίστοιχα.

Το 5άστερο Apollonia Beach Resort & Spa και το 4άστερο Santa Marina Beach Resort, με 336 και 208 δωμάτια αντίστοιχα που βρίσκονται στην Αμμουδάρα Ηρακλείου. Τα ξενοδοχεία εξαγόρασαν από την εταιρία Cyan Group of Hotels, συμφερόντων της οικογένειας Κεφαλογιάννη.

Διαβάστε επίσης  Το Netflix ετοιμάζει πραγματικό Squid Game με έπαθλο $4.5 εκατ. - Δέχεται και Έλληνες!

Τέλος απέκτησε και το επίσης 5άστερο Sitia Beach City Resort & Spa με 162 δωμάτια, που βρίσκεται στη Σητεία, επίσης από τη Cyan Group.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο όμιλος Hines είχε δηλώσει ήδη τις προθέσεις του για περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων του στην ελληνική τουριστική αγορά ήδη από την εποχή της επένδυσης στην Λεωφόρο Συγγρού ενώ βρισκόταν σε συνομιλίες με τον όμιλο Μαμιδάκη ήδη από το 2019. To συγκεκριμένο fund βολιδοσκοπεί για χρόνια την ελληνική αγορά. Την επένδυση στο πρώην ξενοδοχείο Athens Ledra ακολούθησαν και άλλες επενδύσεις όπως η αγορά κτηρίου γραφείων στη Λ. Βασιλίσσης Σοφίας, η αγορά του ακινήτου στην Ακαδημία Πλάτωνος και η συμφωνία για το εμπορικό κέντρο Athens Heart στην Πειραιώς που θα ανακατασκευαστεί και θα λειτουργήσει ως εκπτωτικό κέντρο με την ονομασία Gazi Outlet.

Πέρα από τις ξενοδοχειακές επενδύσεις ολοκληρώθηκε και το κτήριο εμπορικών χρήσεων της Hines στο οικόπεδο της πρώην κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη, στην Λεωφόρο Κηφισού 60 και οδό Ηρούς στην Αθήνα (Ακαδημία Πλάτωνος), οι εργασίες στο οποίο ξεκίνησαν τον Νοέμβριο. Μέσα στην εβδομάδα μάλιστα στο ισόγειο του κτηρίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του νέου καταστήματος LEROY MERLIN, έκτασης 10.000 τ.μ.

Διαβάστε επίσης  Τα μυθικά λεφτά που πήρε η Βρισηίδα από το Survivor

Πηγή: insider.gr