Έπειτα από τον εντοπισμό ενός κρούσματος κορονοϊού στις εγκαταστάσεις της

 

Στην αναστολή λειτουργίας του εργοστασίου της στο Πεκίνο προχωρά η PepsiCo, έπειτα από τον εντοπισμό ενός κρούσματος κορονοϊού στις εγκαταστάσεις της, δήλωσε η Φαν Ζιμίν, η διευθύντρια εταιρικών υποθέσεων της εταιρείας στην ευρύτερη περιοχή της Κίνας.

«Μετά τον εντοπισμό ενός κρούσματος κορονοϊού που συνδέεται με την αγορά στο Σινφάντι, στο εργοστάσιό μας στην περιοχή Ντασίνγκ, ενεργοποιήσαμε άμεσα τον έκτακτο μηχανισμό αντίδρασης, αναστείλαμε την παραγωγή, απολυμάναμε τις εγκαταστάσεις, απομονώσαμε τους υπαλλήλους και λάβαμε μέτρα για την φύλαξη χωριστά των προϊόντων μας», τόνισε η ίδια και πρόσθεσε ότι το κρούσμα καταγράφηκε την Δευτέρα και στην διάρκεια της εβδομάδας τέθηκαν σε καραντίνα 480 υπάλληλοι παρότι είχαν βγει αρνητικοί στον ιό.

Τα προϊόντα της εταιρείας είναι ασφαλή, υπογράμμισε, ενώ η εταιρεία έχει διενεργήσει έρευνα και δείγματα έχουν ήδη ληφθεί από το περιβάλλον.

Την ίδια στιγμή το Πεκίνο με τους 20 εκατομμύρια κατοίκους επεκτείνει τους ελέγχους από τότε που εντοπίστηκε νέα εστία κρουσμάτων ώστε να αποφευχθεί ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας. Η νέα εστία που εντοπίστηκε πριν από περίπου μια εβδομάδα συνδέεται με μια αγορά χονδρικής πώλησης τροφίμων.

Διαβάστε επίσης  Το Τριώδιο ξεκινάει από το Bras de Frères!

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της περιοχής, η κινεζική πρωτεύουσα είναι σε θέση να πραγματοποιεί τεστ για κορονοϊό σχεδόν σε ένα εκατομμύριο ανθρώπους ημερησίως.

Τα τεστ αρχικά επικεντρώθηκαν σε πολίτες που εργάζονταν ή έκαναν τις αγορές τους στην αγορά Σινφάντι ή που διέμεναν εκεί κοντά, αλλά τώρα έχουν επεκταθεί και περιλαμβάνουν πολίτες και σε πολλά άλλα σημεία της πόλης καθώς και σε διανομείς τροφίμων και δεμάτων που εργάζονται εκεί.

Μετά το νέο κύμα η δυνατότητα διενέργειας των τεστ υπερδιπλασιάστηκε φθάνοντας τα τουλάχιστον 230.000 τεστ και σε καθημερινή βάση, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Γκάο Σιαοζούν, εκπρόσωπος της Επιτροπής Υγείας του Πεκίνου.

Τα τεστ διενεργούνται σε δείγματα που συλλέγονται από πολλούς ανθρώπους σε έναν δοκιμαστικό σωλήνα, που σημαίνει ότι η πόλη μπορεί να έχει αποτελέσματα από σχεδόν ένα εκατομμύριο κατοίκους καθημερινά, πρόσθεσε.

Όπως είπε ο Γκάο, επαρχίες περιλαμβανομένων της Χουμπέι και της Λιαονίνγκ έχουν στείλει σχεδόν 200 άτομα στο Πεκίνο για να ενισχύσουν το υπάρχον προσωπικό στα εργαστήρια ώστε να αυξηθεί περαιτέρω η δυνατότητα διενέργειας των τεστ.

Διαβάστε επίσης  Ntourountous Bakery: Ήρθε από τα Σφακιά να ξετρελάνει τα Χανιά!

Πηγή: insider.gr