Αν σας έρθει αυτό το μήνυμα στο Instagram δεν πρέπει να πατήσετε το link που έχει και να το διαγράψετε αμέσως.

 

Συνήθως διαβάζουμε για τα διάφορα μηνύματα στο Facebook ή στο e-mail που στέλνουν διάφοροι απατεώνες για να αποκτήσουν πρόσβαση στα προσωπικά σου στοιχεία.

Πλέον φαίνεται πως η δράση τους έχει εξαπλωθεί και στο Instagram.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η Wich, σύμφωνα με δημοσίευμα στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Σε… ψαρώνει

Αρχικά θα πρέπει να πούμε πως το μήνυμα αυτό είναι κάπως ψαρωτικό, καθώς έχει το λογότυπο του Instagram, αλλά το όνομα «Instagramsupportcf», θα πρέπει να χτυπάει… καμπανάκι.

Πέρα όμως από αυτά, αν διαβάσει κάποιος προσεκτικά τον τρόπο με τον οποίο είναι γραμμένο, θα διαπιστώσει πως έχει πολλά λάθη.

Κάτι που φυσικά δεν κάνουν εταιρίες τέτοιου μεγέθους.

Το μήνυμα και ο κίνδυνος

Όπως αναφέρει λοιπόν, το τελευταίο διάστημα, κυρίως στο εξωτερικό, έχουν δηλωθεί αναφορές για ένα μήνυμα που έρχεται και προσπαθεί να οδηγήσει τους χρήστες στο να πατήσουν ένα λινκ που έχει στο τέλος τους.

Διαβάστε επίσης  The 5-Factor Diet: Αυτή είναι η αγαπημένη δίαιτα του Χόλιγουντ - Tην εμπιστεύονται Lady Gaga, Κιμ Καρντάσιαν, Τζένιφερ Χάντσον

Τους ενημερώνει οτι έχουν παραβιάσει τους κανονισμούς δικαιωμάτων και πως αν έχουν αντίθετη άποψη, θα πρέπει να απαντήσουν μέσω του συνδέσμου που παραθέτουν στο τέλος.

Αν ο παραλήπτης κάνει το λάθος και πατήσει εκεί, οι επιτήδειοι αυτοί θα αποκτήσουν πρόσβαση στα προσωπικά του στοιχεία και φυσικά στον λογαριασμό του στο Instagram.

Το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να αγνοήσει το μήνυμα αυτό και να το διαγράψει.

Πηγή: gazzetta.gr