Αλλαγές στην αρχική οθόνη, αυτόματη μετάφραση σε 11 γλώσσες και χρήση του iPhone ως κλειδί αυτοκινήτου….

 

Σημαντικές αλλαγές θα φέρει στα νέα iPhone η αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος της Apple, iOS14, το οποίο παρουσιάστηκε στο χθεσινό συνέδριο των προγραμματιστών της.

Πέρα από την σημαντική ανακοίνωση για την αντικατάσταση των επεξεργαστών της Intel στη σειρά Mac από εκείνους που θα αναπτύσσει η ίδια, ο κολοσσός του Κουπερτίνο ανακοίνωσε στο φετινό WWDC 2020, το οποίο πραγματοποιήθηκε online εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, παρουσίασε την καινούργια έκδοση iOS14, την οποία θα δούμε τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν η ανανέωση ξεκινάει από την αρχική οθόνη (home screen), στην οποία επιτρέπεται πλέον η τοποθέτηση διαφόρων μεγεθών widget στα σημεία που επιθυμεί ο χρήστης. Τα widgets μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιαδήποτε καρτέλα του μενού του iOS, με τα υπάρχοντα εικονίδια να κάνουν αυτόματα στην άκρη, ενώ παρέχεται και η δυνατότητα customization, δηλαδή ο χρήστης μπορεί να ενσωματώσει τις πληροφορίες που τον ενδιαφέρουν σε αυτά.

Διαβάστε επίσης  Chania City app: Τα Χανιά μας σε ένα application!

Επιπλέον με την βοήθεια του App Library οι χρήστες μπορούν να οργανώσουν όλα τα app σε φακέλους, είτε βάσει της κατηγορίας που ανήκουν είτε βάσει της συχνότητας χρήσης τους. Μάλιστα οι χρήστες μπορούν ακόμα και να κρύψουν σελίδες εφαρμογών, χωρίς όμως να δυσκολεύονται να τις εντοπίσουν στην συνέχεια χάρη στην εξελιγμένη αναζήτηση.

Ο αμερικανικός κολοσσός παρουσίασε και την δυνατότητα Picture in Picture, η οποία υπάρχει εδώ και καιρό στο Android. Πλέον οι χρήστες μπορούν να έχουν ανοιχτές παράλληλα δύο εφαρμογές, τη μια σε ολόκληρη την οθόνη και την άλλη σε παράθυρο, το μέγεθος του οποίου ρυθμίζουν μέσω την βοήθεια του zoom gesture. Παράλληλα η εταιρεία θα συστήσει στους χρήστες και το App Clips, μέσω του οποίου οι χρήστες θα μπορούν να κατεβάζουν μέρος εφαρμογών για άμεση χρήση συγκεκριμένων εργαλείων που περιέχονται σε αυτές. Οι εφαρμογές αυτές δεν θα έχουν εικονίδιο στην κεντρική οθόνη αλλά θα εγκαθίστανται σε συγκεκριμένο φάκελο και το μέγεθός τους δεν θα ξεπερνά τα 10MB.

Διαβάστε επίσης  Μουσική Ταβέρνα Έγχορδο: Η Λαϊκή διασκέδαση στα καλύτερά της!

Αλλαγές θα έχει και η εικονική βοηθός Siri. Με την αναβάθμιση του λειτουργικού, το γραφικό περιβάλλον της Siri δεν θα καταλαμβάνει πλέον ολόκληρη την οθόνη ενώ με τη λειτουργία Translate η εικονικής βοηθός θα μπορεί να κάνει αυτόματη μετάφραση μιας συζήτησης σε 11 γλώσσες, στις οποίες ΄όμως δεν περιλαμβάνονται τα ελληνικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αυτόματη μετάφραση σε 11 γλώσσες έρχεται και ως εφαρμογή.

Παράλληλα η εταιρεία επιβεβαίωσε και τις διαρροές σχετικά με την λειτουργία CarKey. Με το iOS14 λοιπόν ο χρήστης θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το iPhone του ως «κλειδί» αυτοκινήτου NFC για να ξεκλειδώσει συγκεκριμένα μοντέλα οχημάτων. Η αρχή θα γίνει με την BWM τον επόμενο μήνα. Επιπλέον θα μπορεί να εμπλουτίσει με επιπλέον πληροφορίες τους Χάρτες για συγκεκριμένες χώρες.

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αντιμονοπωλιακές πολιτικές της εταιρείας μετά από καταγγελίες ανταγωνιστών και συνεργατών για τα όρια που θέτει σε εφαρμογές τρίτων, η Apple προχώρησε και σε μια ακόμα βασική αλλαγή: δίνει στον χρήστη την ευχέρεια να δηλώνει email και browser τρίτων μερών ως προκαθορισμένα.

Διαβάστε επίσης  Του Λωλοστεφανή - by GAS Motosport Culture

Τέλος αλλαγές έχουμε και στα iMessages, τα οποία όπως ανέφερε η εταιρεία το τελευταίο διάστημα παρουσίασαν αύξηση 40%. Πλέον ο χρήστης θα μπορεί να κάνει pinned τις αγαπημένες του συζητήσεις για να βρίσκει πιο εύκολα αυτές που χρησιμοποιεί περισσότερο.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία παρουσίασε νέα memojis. Το νέο λειτουργικό θα είναι συμβατό με τα μοντέλα iPhone 6s και iPhone 6s Plus κι όλα όσα κυκλοφόρησαν μετά από αυτά.

Πηγή: insider.gr