Η Κρατική Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτων Περιστατικών της Ουκρανίας ενημέρωσε τους πολίτες με ανάρτηση στο Facebook

Μπορεί να είχε σχήμα «πυρηνικού μανιταριού» αλλά ήταν απολύτως αθώο και ακίνδυνο ένα τεράστιο σύννεφο που έκανε την εμφάνισή του την περασμένη εβδομάδα στο Κίεβο.

Σύμφωνα με τη Mirror, το πελώριο σύννεφο που εμφανίστηκε στον ουρανό προκάλεσε ανησυχία στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, που απέχει μόλις 60 μίλια από το Τσερνόμπιλ, την περιοχή όπου το 1986 σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα στον ομώνυμο Πυρηνικό Σταθμό Παραγωγής Ενέργειας της Σοβιετικής Ένωσης.

Χρήστες στα social media εξέφρασαν την ανησυχία τους με αναρτήσεις που συνέδεαν το παράξενο σύννεφο με… δοκιμές πυρηνικών όπλων ή και UFO. «Μήπως ο Πούτιν δοκιμάζει κάποιο καινούργιο πυρηνικό όπλο;» έγραψε ο Maxim Volokh. «Μήπως είναι UFO;», διερωτήθηκε από τη μεριά της η Mariya Pulyak.

Η… πεζή αλήθεια είναι πάντως ότι πρόκειται για ένα απλό καιρικό φαινόμενο, απολύτως φυσικής προέλευσης. Αυτό τόνισε και σε ανάρτησή της στο Facebook η Κρατική Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτων Περιστατικών της Ουκρανίας, επισημαίνοντας στους πολίτες ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Διαβάστε επίσης  EditoReal Issue 790: Ας κρατήσουμε το θετικό!

Σύμφωνα με τη Mirror το συγκεκριμένο είδος σύννεφου (επιστημονική ονομασία cumulonimbus incus) με σχήμα που θυμίζει αμόνι προμηνύει συνήθως έντονες καταιγίδες.

Πηγή: protothema.gr