Κάποτε ακουγόταν σαν ανέκδοτο. Σήμερα, το όνειρο του Elon Musk αποτελεί πραγματικότητα.

 

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μέχρι πριν λίγα χρόνια οι δύο αυτές λέξεις ακούγονταν σαν ένα ανέκδοτο στον κόσμο της αυτοκίνησης, ενώ δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η συγκεκριμένη επένδυση ήταν σίγουρη καταστροφή για τους entrepreneurs που ήθελαν να δοκιμάσουν την τύχη τους σε μία πιο πράσινη ανάπτυξη. Όλα αυτά, βέβαια, μέχρι η Tesla του Elon Musk να βάλει μπρος το σχέδιό της για κατάκτηση του πλανήτη.

Σήμερα, όπως διαβάζουμε στο Visual Capitalist, η ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία του Νοτιοαφρικανού tech-entrepreneur είναι η πιο πολύτιμη εταιρεία αυτοκινήτων στον κσμο. Με τα 183 δισ. δολάρια που αξίζει να τη φέρνουν στην πρώτη θέση, αφήνοντας πίσω την Toyota (176 εκ. δολάρια) και πολύ πολύ πίσω την εμβληματική Volkswagen (84 εκ. δολάρια), η οποία μεσουράνησε στην κορυφή για ολόκληρες δεκαετίες.

 

 

Τι ακριβώς συνέβη και βρέθηκε τόσο μπροστά το ριψοκίνδυνο επιχειρηματικά εγχείρημα του 48χρονου μεγιστάνα των νέων τεχνολογιών; Είναι περισσότερο από έναν χρόνο τώρα που η Tesla παρουσιάζει σταθερή ανάπτυξη. Εκείνο, όμως, που εντυπωσιάζει είναι ότι μετά από έναν χρόνο σταθερή ανοδικής πορείας, που διακόπηκε μόνο λόγω της πανδημίας του COVID-19, η Tesla έχει εκτοξεύσει την αξίας της μέσα σε 12 μήνες κατά 375%.

Διαβάστε επίσης  Ntourountous Bakery: Ξεκινήστε τη μέρα σας σωστά!

 

Ένα πολύ δυνατό χαρτί της ηλεκτρικής αυτοκινητοβιομηχανίας ακούει στο όνομα Tesla Model 3. Το 2019 το εν λόγω μοντέλο κατάφερε να ξεπεράσει σε πωλήσεις τον ίδιο του τον εαυτό, αφού αθροιστικά το 2017 και 2018 είχαν πουλήσει λιγότερο από την περσινή χρονιά. Το μέλλον, παράλληλα, φαίνεται λαμπρό, αφού όλο και περισσότερες πόλεις αλλάζουν τον τρόπο που λειτουργούν στοχεύοντας σε μία πολύ πιο πράσινη καθημερινότητα.

Οσο για τα άμεσα σχέδια του μέλλοντος; “Ήρθε ο καιρός να βάλουμε τα δυνατά μας και να προχωρήσουμε στην παραγωγή του Tesla Semi” δήλωσε πριν λίγο καιρό ο Elon Musk. Τι project είναι ακριβώς αυτό; Με απλά λόγια και πολύ χοντρικά, πρόκειται για ένα ηλεκτρικό φορτηγό. “Μέχρι στιγμής βρισκόταν σε στάδιο πολύ περιορισμένης παραγωγής, κάτι που μας επέτρεψε να βελτιώσουμε πολλά στοιχεία του σχεδιασμού του. Τώρα όμως είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην εξέλιξη της μπαταρίας και του αμαξώματος” συνέχισε ο Νοτιοαφρικανός μεγιστάνας.

Διαβάστε επίσης  Μουσική Ταβέρνα Έγχορδο: 5 Χρόνια Birthday & Closing Season party (14/4)

Τελικά, ένα είναι σίγουρο, ο ηλεκτρισμός στα αυτοκίνητα ήρθε για να μείνει.

Πηγή: esquire.com.gr