Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ζητούσε τη μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης των εκπτώσεων την 1η Αυγούστου λόγω των συνθηκών που δημιουργήθηκαν στην αγορά εξαιτίας του κορονοϊού.

 

Πρεμιέρα τη Δευτέρα13 Ιουλίου αναμένεται να κάνουν οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου 2020.

Υπενθυμίζεται ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ζητούσε τη μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης των εκπτώσεων την 1η Αυγούστου λόγω των συνθηκών που δημιουργήθηκαν στην αγορά εξαιτίας του κορονοϊού. Άλλωστε τους δύο μήνες περίπου που έμειναν κλειστά τα καταστήματα, το εμπόρευμα τους παρέμεινε αδιάθετο με τους επιχειρηματίες του κλάδου να θεωρούν ότι στο χρονικό διάστημα από την επαναλειτουργία τους μέχρι τις 13 Ιουλίου δεν θα προλάβαιναν να το πουλήσουν.

Ωστόσο όπως λέει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, οι θερινές εκπτώσεις δεν θα μετατεθούν και θα ξεκινήσουν τελικά όπως ήταν προγραμματισμένο. Όπως σημειώνει ο ίδιος, τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο αυτή τη περίοδο είναι πολλά και ιδιαίτερα σημαντικά καθώς αφορούν στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, όποτε το θέμα της αλλαγής του χρόνου των εκπτώσεων δεν ήταν ανάμεσα στις προτεραιότητες.

Διαβάστε επίσης  Γνωρίστε to Katharo!

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι με την επαναλειτουργία τους μετά το lockdown αρκετά καταστήματα προχώρησαν άμεσα σε προσφορές οι οποίες έφτασαν ακόμη και το 50%.

Η πρωτοβουλία «Athens is Back»

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται η πρωτοβουλία «Athens is Back» που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών μαζί με τον Δήμο Αθηναίων με στόχο να στηρίξουν τις επιχειρήσεις της πόλης.

Συγκεκριμένα, επιχειρήσεις και πολιτιστικοί φορείς που δραστηριοποιούνται και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας μπορούν να προβάλλουν τις τρέχουσες προσφορές και εκπτώσεις τους μέσα από την πλατφόρμα www.athensisback.gr δίνοντας σε κάτοικους και επισκέπτες τη δυνατότητα να επωφεληθούν.

Σύμφωνα με τον κ. Καφούνη ήδη υπάρχει θετική ανταπόκριση από τις επιχειρήσεις της πρωτεύουσας προκειμένου να συμμετάσχουν και σιγά σιγά η πλατφόρμα γεμίζει με προσφορές οι οποίες θα είναι το επόμενο διάστημα διαθέσιμες στους καταναλωτές. Προσθέτει επίσης ότι τις επόμενες μέρες αναμένεται να συμμετάσχουν και μεγαλύτερες επιχειρήσεις για τις οποίες απαιτούνται περισσότερο χρονοβόρες διαδικασίες.

Διαβάστε επίσης  Bras de Frères σημαίνει live διασκέδαση για όλους! (28/3 - 07/4)

Σημειώνεται τέλος ότι η συγκεκριμένη δράση θα παραμείνει ενεργή για τρεις μήνες και θα ολοκληρωθεί στις 16 Σεπτεμβρίου 2020.

Πηγή: insider.gr