Η Huawei κατάφερε να ξεπεράσει τη Samsung για πρώτη φορά στην ιστορία της, ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones κατά τη διάρκεια του Απριλίου 2020.

 

Τα δεδομένα που το πιστοποιούν αυτό προέρχονται από την εταιρεία ερευνών αγοράς Counterpoint και δημοσιεύονται στο GSM Arena. Τα στοιχεία αυτά πιστοποιούν επίσης, ότι η πανδημία έχει στοιχίσει αρκετά σε πωλήσεις στη Samsung και τις άλλες εταιρείες, αλλά η κορεάτικη εταιρεία φαίνεται να αντιμετωπίζει ένα σημαντικό πλήγμα στις αποστολές και πωλήσεις των συσκευών της σε παγκόσμιο επίπεδο. Μερικές από τις περιοχές του κόσμου στις οποίες βασίζεται η Samsung για τις πωλήσεις της είναι η Ευρώπη, η Λατινική Αμερική, η Ινδία και οι ΗΠΑ. Όλες αυτές οι γεωγραφικές περιοχές αντιμετώπισαν -και μερικές ακόμα αντιμετωπίζουν- σοβαρές συνέπειες από το lockdown και την παύση ή μείωση της οικονομικής δραστηριότητας.

Ιδωμένη η κατάσταση από την άποψη των μεριδίων αγοράς, κατά τη διάρκεια του Απριλίου, η Samsung κατείχε το 17% της παγκόσμιας αγοράς smartphones, ενώ η Huawei κατάφερε να κερδίσει το 19% της παγκόσμιας αγοράς, γεγονός που έφερε αρκετά χαμόγελα στους Κινέζους. Ο λόγος που εμφανίστηκε αυτό το φαινόμενο είναι το σταδιακό άνοιγμα της κινεζικής αγοράς, η οποία είχε ήδη περάσει ένα σεβαστό χρονικό διάστημα σε καραντίνα, τη στιγμή που οι αγορές σε άλλες περιοχές του κόσμου ξεκινούσαν την ταλαιπωρία της καραντίνας.

Διαβάστε επίσης  Bras de Frères σημαίνει live διασκέδαση για όλους! (28/3 - 07/4)

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Huawei τα πηγαίνει πολύ καλά στην εγχώρια αγορά της Κίνας. Παραμένει το ερώτημα για το τι θα συμβεί μετά το σταδιακό άνοιγμα όλων των αγορών. Δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που εκτιμούν ότι είναι δεδομένη η επιστροφή της Samsung στην πρωτοκαθεδρία στα smartphones, αλλά θα έχει μεγάλη σημασία να δούμε τα ποσοστά του μεριδίου αγοράς που θα συγκεντρώνει στη νέα εποχή η Huawei, καθώς και το πόσο κοντά θα είναι σε σχέση με τον κορεάτικο τεχνολογικό κολοσσό.

Πηγή: naftemporiki.gr